Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Jakie bmw polecacie na pierwsze auto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanie a mianowicie jakie bmw byście polecili na pierwszeauto myślałem nad e46 ale nie jestem do końca pewien

• Administrator
Opublikowano

Cześć, wszystko zależy od tego jaki masz budżet 😉 i do czego auto ma służyć? Czy są to długie trasy czy raczej krótkie odcinki?

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano

Jako pierwsze BMW polecił bym E46 albo E90 a z serii 5 na początek E39. Wydaje mi się że te będą najlepsze do tego żeby poznać auta z grupy BMW, części z tych co wymieniłem są stosunkowo tanie w przeciwieństwie do innych bawar.🙂 Żeby było śmiesznie sam posiadam E60 a często gęsto w przez myśl przechodziło mi to żeby wrócić do E46 albo E30 😃

Opublikowano

Ja polecam e46 mimo nie trafionego modelu w którego musiałem wsadzić górę siana żeby doprowadzić to stanu którym można bez stresu pojechac na drugi koniec Polski. Jak znajdzie się dobry egzemplarz z r6 to śmiało. Jakbym miał znów kupowac to by bylo e30 (z sentymentu) lub właśnie e46. 

• Administrator
Opublikowano

Moim pierwszym BMW bylo wlasnie E46 z silnikiem 2.0d 150km. Przez 4 lata nigdy mnie nie zawiodło, a robilem trasy Polska -Niemcy. Jedyny minus tego modelu to rdza. U mnie bylo jej dosc sporo na tylnych nadkolach i w okolicy baku, tylnego wózka. Mialem zrobionego chipa na 192km i 410Nm, zwijalo sie to bardzo dobrze.

www.grafidea.pl

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Ric3s napisał:

Jakbym miał znów kupowac to by bylo e30 (z sentymentu) lub właśnie e46.

E30 ceny kosmos 🙂 na E46 nie żałować kasy, kupić dobrą baze dłubać, trzymać i z czasem też to będzie dobra inwestycja 🙂

Edytowane przez BmwFun
  • Lubię to! 2
  • Administrator
Opublikowano

Najlepiej szukać E46 np z Włoch, sa mniej skorodowane ze wzgeldu na cieplejszy klimat.

• Lubię to! 1

www.grafidea.pl