Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

E61 xdrive koło przednie cofniete do nadkola.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie i Panie pomocy. 
Ostatnio kobietka wymusiła mi pierwszeństwo i najmocniej dostalo prawe przednie koło. 
Wymienione wahacze bo były skrzywione. Po wyminie okazało się że nie można ustawić geometrii, koło jest cofnięte o ok 2 stopnie czyli jakieś 2-2,5 cm. 
Wymienilem sanki bo okazało się że też lekko dostały i były krzywe, mimo że xdrive ma sanki stalowe z przodu. 
Po wymianie dalej problem pozostał. 
Kupiłem teraz nowe amortyzatory sachsa oraz zwrotnice prawą, czy to pomoże czy jeszcze coś może być do wymiany? 
Prędkości podczas Stluczki nie były według mnie duże. Moja prędkość było ok 30-40km/h a kobitka akurat ruszała z parkingu. 

• Administrator
Opublikowano

Cześć, czy wymieniłeś przy okazji wahacze z dwóch stron czy tylko jedną stronę?

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano

Witam. Wymienione tylko z jednej strony. Dwa dni przed stluczka odebrałem auto od mechanika bo postawiłem na wymianę oleju z filtrami i miałem właśnie stuki w przednim zawieszeniu to były wymienione wahacze z dwóch stron razem ze śrubami i sworzniami.