Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Aso wydało samochód bez hamulców

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. W zeszłym tygodniu oddałam swoje BMW na akcję serwisową - wymiana przewodu plusowego do serwisu. Po dwóch dniach samochód był do odbioru. Pracownik przywiózł mi je z tylnego parkingu pod wejście główne na zapalonym silniku. Wsiadając do auta zauważyłam świecącą się czerwoną kontrolkę hamulca. Wróciłam do osoby, która wydawała mi samochodu poinformowałam o kontrolce. Pan przyszedł zobaczył i stwierdził: że raz na 3 lata wystarczy wymienić płyn hamulcowy. Ok skoro osoba kompetentna tak mi powiedziała to posłuchałam. Wyjechałam na drogę udało mi się zatrzymać auto w błocie .Wróciłam do salonu cała się trzęsąc informując o całej sytuacji. Auto wróciło na serwis okazało się, że jest uszkodzony przewód hamulcowy oraz doszło do wycieku płynu.
W momencie oddawania samochodu na akcję serwisowa nic takiego nie miało miejsca - dostałam również filmik z dołu pojazdu nie było mowy o żadnych przewodach do wymiany ale np zwrócono uwagę, że gaśnica jest nie ważna.
Po kilku dniach miałam telefon, że naprawia ten przewód oraz potwierdzenie, iż osoba wydająca potwierdziła to, że zgłaszałam mu o świecących kontrolkach.
Gdybym miała informacje, że samochód nie nadaje się do dalszej jazdy to wzięłabym go na lawecie ale zapewniono mnie, że mogę jechać.
Proszę o informację czy jest o co walczyć?
Tego strachu, który przeżyłam jadąc bez hamulców nie życzę nikomu.

• Administrator
Opublikowano

Hej, 

to brzmi naprawdę strasznie! Nie wyobrażam sobie jazdy bez hamulców.

Napisz do nich formalną reklamację, opisz całą sytuację i dołącz dowody. Ważne jest, żebyś podkreślił/a, że miałeś/-aś pewność, że auto było gotowe do jazdy, a okazało się zupełnie inaczej.

Może też warto skonsultować się z prawnikiem albo z Urzędem Ochrony Konsumenta. To poważne zaniedbanie, za które powinni ponieść konsekwencje. 

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano
21 minut temu, DracoBlue napisał(a):

Hej, 

to brzmi naprawdę strasznie! Nie wyobrażam sobie jazdy bez hamulców.

Napisz do nich formalną reklamację, opisz całą sytuację i dołącz dowody. Ważne jest, żebyś podkreślił/a, że miałeś/-aś pewność, że auto było gotowe do jazdy, a okazało się zupełnie inaczej.

Może też warto skonsultować się z prawnikiem albo z Urzędem Ochrony Konsumenta. To poważne zaniedbanie, za które powinni ponieść konsekwencje. 

No średnio wyszło tym bardziej żona jechała bo ja byłem dostawczakiem, póki co czekamy na odp od dyrektora na złożoną skargę 

Opublikowano

Czyli postanowili naprawić ten przewód gratis? To by oznaczało, że poczuwają się do błędu, albo zależy im na opinii. Jak już walczyć to polecam walke zewnętrzną z prawnikiem, jak napisał Draco, bo dążenie do swojej racji i uzyskanie zadośćuczynienia bezpośrednio z firmą często doprowadza do niczego, oni są cwani i takich "reklamacji" słyszą pewnie nonstop.

-E21🖤E30🖤E36🖤E46🖤E90🖤-

Opublikowano
7 godzin temu, Dejwido napisał(a):

Czyli postanowili naprawić ten przewód gratis? To by oznaczało, że poczuwają się do błędu, albo zależy im na opinii. Jak już walczyć to polecam walke zewnętrzną z prawnikiem, jak napisał Draco, bo dążenie do swojej racji i uzyskanie zadośćuczynienia bezpośrednio z firmą często doprowadza do niczego, oni są cwani i takich "reklamacji" słyszą pewnie nonstop.

No póki co została poinformowana centrala bmw a na czas naprawy dali żonie nowa serię 1 czyli czyli mają świadomość że dali dupy po całości 

• Lubię to! 1