Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Dp 3" zamiast dpf m57

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema

potrzebuje informacji 

e91 330xd 231km, mam zakupiony dp 3", turbosprężarke dopiero za miesiąc będe wysyłał na hybryde, i dopiero potem na mape wraz z wyprogramowaniem dpf i egr

i pytanie brzmi:

czy do czasu strojenia mogę założyć tego dp skoro dpf nie jest wyprogramowany? czy jest jakaś opcja odpiąć jakiś czujnik żeby nie zaczęło się wypalać? 

Opublikowano

Czujnik różnicy ciśnień będzie wariował i cały czas będzie chciał wypalić bądź druga opcja wskoczy check i mocna obcinka mocy.

Check z sondy również będzie. 

Sprawdzone na n47. 

Przed turbo ,downpipe i programem wtryski sprawdzone na stole ? Inaczej tłok może popłynąć lub moc nie wyjdzie ze względu na lejące wtryski. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

wtryski na stole nie były sprawdzane, 2 lata temu założone nowe więc wydaje mi się że nie powinno być problemu

• Lubię to! 2
Opublikowano

Powiem Tobie że np wtryski w serii N potrafią po kilku tysiącach lać i nie mówię tu o regenerowanych. 

Jak wtryski ok to moc będzie dobra i kopcia nie będziesz miał za sobą. 

Często właśnie każdy mówi że seria N jest awaryjna ,nie nie jest po prostu jak większość nowoczesnych diesli wymaga wymiany wtrysków po 200 tysiącach ,a wiadomo w Polsce jeździ się do końca bo przecież ma być oszczędny i potem taka opinia o awaryjności. 

Jak już wstawiasz hybrydę to intercooler też pasowało by większy założyć  bo będzie ciął moc.

Opublikowano

intercooler już jest 500x350x76

IMG_4407.jpeg

IMG_4408.png

Opublikowano

O widzę ,że zacnie 

Trzyma się splitter na tym zderzaku dobrze ? złapany na klej czy wkręty ? 

Zainstaluj sobie jeszcze łapacze powietrza air scoops ,parę groszy a np u mnie w benzynie już dolot nie ma 68^C

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dokładka skręcona na śruby m6, trzyma się dobrze. Wkręty nie zdały egzaminu, przy wyższej prędkości po prostu je wyrywało 

Opublikowano

Miałem właśnie dołożyć u siebie ale i tak już jest za nisko na polskie drogi.