Skocz do zawartości

• Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

DPF wypala się co 40-50 km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, pioteror13 napisał(a):

Nie musi puszczać ci dymka 😄 Wtryski do sprawdzenia bo muszą lać,chyba że olej ci bierze to też będzie się często wypalał. 

W n47,n57 wtryski sprawdza się po 200 tysiącach koniecznie ,ludzie kupując diesla nie do końca wiedzą o czynnościach serwisowych a potem dziura w tłoku lub korbowód bokiem.

Oleju nie bierze w ogóle, moje pytanko brzmi dlaczego sadzy zajebiscie szybko przybywa, w czasie szybkiej jazdy poziom sadzy spada, by po zgaszeniu silnika, sadza wraca do realnego poziomu, dzisiaj miałem jeszcze błąd 

4CF3 czujnik ciśnienia spalin, sygnał. 

Nie ma chipa, czysta seria w dodatku zdlqwiona że 177km na 163

W przeciągu 3 tygodni wymieniłem już dwa czujniki ciśnienia wstecznego, obydwa nowe oryginały

Opublikowano
1 minutę temu, galganpl napisał(a):

Nie ma chipa, czysta seria w dodatku zdlqwiona że 177km na 163

W przeciągu 3 tygodni wymieniłem już dwa czujniki ciśnienia wstecznego, obydwa nowe oryginały

Jaki przebieg ? 

Wtryski w N wytrzymują najwcześniej do max 200 tysięcy nie raz do 250. 

Oddaj wtryski na stół probierczy,tylko oczywiście musisz otrzymać wydruk żeby nie zrobili ciebie w bambuko.

Opublikowano

320k, musze to dosyć szybko ogarnąć, a jakie mniej więcej koszta sprawdzenia? 

Opublikowano

To jak masz taki przebieg i nikt tam pewnie nigdy nie zaglądał to dziwne że jeszcze pod wtryskami nie ma przedmuchów na podkładce o ile jeszcze jest.Podejrzewam że teraz to będzie je szło wyciągnąć tylko wybijakiem pneumatycznym. 

sama usługa sprawdzenia wtrysków to 300-500 zł ,natomiast wyciąganie zapieczonych ciężko wycenić bo każdy innaczej to liczy.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Tutaj masz wyjaśnione dlaczego należy dbać i sprawdzać wtryski w każdym dieslu CR i piezo .