Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Spadek mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wczoraj wyczułem że moje n47 spadło na osiągach. Błędów brak ale doładowania brakuje. Zastanawia mnie to taktowanie nastawnika bo niby powinien chodzić w zakresie do 5% Czy tak jak na filmie jest dobrze czy coś z nim nie tak ?

Opublikowano

Sam po części sobie odpowiedziałeś na zadane pytanie ,problemem jest nastawnik

Odepnij przy nim kostkę jak auto będzie na zapłonie ,podepnij spowrotem zobacz czy wróci do normalnych parametrów.

• Lubię to! 1
Opublikowano
W dniu 11.07.2024 o 10:45, pioteror13 napisał(a):

Sam po części sobie odpowiedziałeś na zadane pytanie ,problemem jest nastawnik

Odepnij przy nim kostkę jak auto będzie na zapłonie ,podepnij spowrotem zobacz czy wróci do normalnych parametrów.

Ok zaraz sprawdzę Trochę dziś pogrzebałem znalazłem uszkodzoną membranę w zaworze od sterowania chlodniczki egr Podmieniłem na inny i teraz jak zgaszę auto to ta sztanga jest cały czas zassana Tak ma być ?

W dniu 11.07.2024 o 13:04, Bartas2002 napisał(a):

Ok zaraz sprawdzę Trochę dziś pogrzebałem znalazłem uszkodzoną membranę w zaworze od sterowania chlodniczki egr Podmieniłem na inny i teraz jak zgaszę auto to ta sztanga jest cały czas zassana Tak ma być ?

Przez przypadek źle podpiąłem podciśnienia dlatego zassało