Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Ropa koło wtryskiwacza. Olej przy rurce od odmy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam pewien problem. Zbiera mi się ropa wokoło jednego wtrysku. Gdzie zacząć poszukiwania. Zauważyłem że nakrętka od przewodów wysokiego ciśnienia jest zapocona od ropy. Pokrywa silnika od spodu, tak samo śmierdzi ropą. 

I do tego, gdzie szukać przyczyny od spodu filtra powietrza tam gdzie idzie rurka od odmy, cały ten plastik od spodu robi się w oleju. Nie dużo tego oleju, bo nie kapie nigdzie ale jest mokra. 

Odma wymieniona, na spróbowanie dałem filtr filcowy z E39 zamiast tego plastiku 

Edytowane przez kamil8991

• Administrator
Opublikowano

Witam, na samym początku zapraszam do przywitania się na forum 🙂 

• Lubię to! 1

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano
2 godziny temu, DracoBlue napisał:

Witam, na samym początku zapraszam do przywitania się na forum 🙂 

Przywitane 😁😁

• Administrator
Opublikowano

Na samym początku przyjrzyj się rurce paliwowej podłączonej do wtrysku, najlepiej auto odpalić i dobrze się przyjrzeć skąd leci, jeżeli chodzi o drugie pytanie to lecieć może z turbo lub jakiś wąż masz nieszczelny i pryska na silnik, ewentualnie z rurki od egru. Niestety tylko tyle mogę powiedzieć, bo nie mam auta przed sobą i nie widzę tego co tam się dzieje 😉

www.grafidea.pl

Opublikowano
59 minut temu, DracoBlue napisał:

Na samym początku przyjrzyj się rurce paliwowej podłączonej do wtrysku, najlepiej auto odpalić i dobrze się przyjrzeć skąd leci, jeżeli chodzi o drugie pytanie to lecieć może z turbo lub jakiś wąż masz nieszczelny i pryska na silnik, ewentualnie z rurki od egru. Niestety tylko tyle mogę powiedzieć, bo nie mam auta przed sobą i nie widzę tego co tam się dzieje 😉

Nawet przy dogazowce nie jestem w stanie zlokalizować skąd cieknie 

• Administrator
Opublikowano

Sprawdziles czy wszystko jest przykrecone tak jak należysz, rurka na wtryskiwaczu jest wcisnieta dobrze odplywowa? Zabezpieczenie jest? Podeslij zdjecia

www.grafidea.pl