Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Wiam.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem tutaj nowy. Przybyłem tutaj aby podzielić się moją wiedzą i zaczerpnąć wiedzy od innych.

Jeżdżę aktualnie bmw e61 535D w automacie i jestem w trakcie udoskonalania projektu BMW E61 M-Pakiet 535D na manual 400+ km i 800+ nm.

Myślę, że zostanę tutaj stałym bywalcem tego forum 🙂 

• Lubię to! 1

• Administrator
Opublikowano

Cześć! Również mam E60 w manualu, tylko, że 3.0d. Co Cię skłania do montażu skrzyni manualnej? 🙂 

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano

Jak do 535d to wał napędowy od 3.0d, tylny most od 3.0d. Skrzynia biegów wiadomo manual,  Wybieraki od manuala, pedały, łapa skrzyni biegów od manuala, no i oczywiście dalej komputer do przerobienia na manual.

Opublikowano
2 godziny temu, WiktorNTK napisał(a):

Jak do 535d to wał napędowy od 3.0d, tylny most od 3.0d. Skrzynia biegów wiadomo manual,  Wybieraki od manuala, pedały, łapa skrzyni biegów od manuala, no i oczywiście dalej komputer do przerobienia na manual.

Raczej chodziło o pytanie dlaczego zmieniasz automat na manual.

• Lubię to! 1
Opublikowano

W sumie to ogólnie rzadko spotykany projekt którego chciałem się podjąć z dużym potencjałem podnoszenia mocy bez ograniczeń automatu.

Opublikowano

Jedynie co teraz przystopowało mnie z ukończeniem projektu to brak programu ISTA P który potrzebuje do paru ustawień auta i paru sterowników.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Teraz rozumiemy 😀🤛

Trzymam kciuki za ukończenie projektu!!!

• Super 1