Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

e39 wentylator klimatyzacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem w moim e39 m57d30 2002r touring, przy zakupie auto posiadalo blad wentylatora klimatyzacji ostatnio wymienilem go na inny i błąd zniknął lecz nadal wentylator się nie załącza pomimo że klimatyzacja działa chłodzi przy próbie wysterowania wentylatora za pomocą INPY nadal niema reakcji, czy wentylator 3 pin posiada jakiś rezystor? czy sterowany jest za pomocą sterownika silnika jedynie czy macie może pomysł gdzie mogę szukać przyczyny? 

Opublikowano (edytowane)

wentylator wymieniłeś ,ale za sterowanie odpowiada moduł wentylatora. 

Nie wiem czy masz taki sam jak na zdjęciu ale powinieneś go znaleźć ,wszystkie są podobne i często można je przerabiać do innego modelu. 

0e29657d491d99600c8eda8ce1c8.jpg

Edytowane przez pioteror13
  • Lubię to! 1
Opublikowano

super dziekuje za informacje 

Opublikowano

Te moduły często się uszkadzają ,niektóre nie chodzą wcale inne tylko ma jednym biegu. 

Opublikowano

a gdzie ten modul sie znajduje czy musze znow caly przod sciagac?

Opublikowano

Sorry ,3 pinowy to masz polifta a tam wentlatora nie da się naprawić ,nie ma modułu na zewnątrz ,musiałeś kupić uszkodzony wentylator po prostu. 

Sprawdź jeszcze bezpiecznik który jest za schowkiem pasażera 

• Lubię to! 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Miałem ten sam problem u mnie właśnie był spalony bezpiecznik pod schowkiem dwa duże bezpieczniki 40a i chyba 50