Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

przepływomierz powietrza m57d30

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy ta wartość może być spowodowana jedynie uszkodzonym przepływomierzem czy mogą być tego inne przyczyny?

20240811_104740.jpg

Opublikowano

Sprawdź kostkę przepływomierza dobrze ,jak piny siedzą to uszkodzony  przepływomierz ,często uszkodzenie wynika z nieszczelnego dolotu ,starego filtra powietrza ,dostają się na przepływomierz pyły i uszkadzają czujnik.

• Lubię to! 1
Opublikowano

niestety podmiana na inny nie wiele zmieniła o ile wartości lekko zmalały względem poprzedniej o tyle problem polega na tym że moja ma końcówkę 314 a zamontowana aktualnie jest nowsza z nieco innym numerem i z tego co wyczytałem powinno się zrobić adaptacje, pytanie czy jest to mega trudne i czy warto to robić? bo z informacji trzeba edytować soft w dde pytanie jak ma się to z tym że posiadam mape czy czasem nie musze edytować tego co mam zamiast wgrywać caly soft pod przeplywke ktorą zamontowałem a może niema sensu sie tym przejmować?

Opublikowano (edytowane)

W tym bardzo ci nie pomogę ale wydaje mi się że jak zrobisz aktualizacje dde przez istę p do najnowszej wersji to powinno przyjąć przepływkę tą co masz.Na koniec adaptacja i powinno być ok. 

Edytowane przez pioteror13
  • Lubię to! 1