Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Witam wszystkich i pozdrawiam.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem tu nowy i zielony. Ostatnie 3 lata staram się opanować bolączki mojej E90 335i, mam nadzieję że znajdę tu wsparcie w potrzebie a jeżeli bym zdołał komuś pomóc do było by dopiero odjechane😁.

Miłego.

Opublikowano

Cześć 🖐️ 

N54 ? 

Opublikowano

Hej, no E54, trochę walczę właśnie z wentylatorem chłodnicy, po wyłączeniu klimatyzacji nie działa.

Opublikowano

Ale w inpa, niby ok, działa.

• Administrator
Opublikowano

Siema

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano
2 godziny temu, Siwy69 napisał(a):

Hej, no E54, trochę walczę właśnie z wentylatorem chłodnicy, po wyłączeniu klimatyzacji nie działa.

A sprzęgło klimy się załącza ? 

Masz wentylator z modułem więc jak sprzęgło klimy się załącza a wiatrak nie działa to możesz mieć uszkodzony moduł wentylatora. 

Zobacz czy jak się silnik nagrzeje czy w ogóle się załącza jak się termost otworzy przy 100°C powinien zacząć pracować.

Masz n55 to nie ma takiej tragedii ,tylko panewki do zmiany i dbanie o częstą zmianę oleju.

Polecam też kupić termostat mishimoto który otwiera się jak pamiętam chyba przy 82°C. 

Opublikowano

Hej, problem z wiatrakami 😉 rozwiązany, padł moduł... niestety, ale no cóż zdarzyć się mogło, w końcu zbliża się 200 przebiegu, nowy wentylator zakończył problem, teraz jest wszystko jak powinno. Pozostaje kilka innych tematów, ale chyba muszę poszukać odpowiedniego miejsca na forum aby zapytać o poradę. Dzięki za odpowiedź i porady👍