Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

e39 m57d30 układ paliwowy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy jest możliwość prostego zdiagnozowania układu paliwowego? Mianowicie problem pojawia się w momencie gdy silnik jest dogrzany stając na światłach wrzucam na luz i silnik zaczyna falować na obrotach, podczas przyśpieszania potrafi delikatnie przerywać. Niestety nie jest to reguła raz się to pojawia raz nie. Przy pierwszym pojawieniu się tych objawów myślałem że to egr wiec się go pozbyłem i żeby było zabawnie dwa tygodnie było spokoju lecz ostatnio problem powrócił, brak już mi na to pomysłów, może miał ktoś podobnie i podpowie gdzie szukać przyczyny?

• Administrator
Opublikowano

Tak, można sprawdzić za pomocą programu diagnostycznego wartości.

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano

Ciężko mi jeździć cały czas z laptopem niestety 😕 a czy istnieją jeszcze inne przyczyny które mogą nieść za sobą takie objawy? jakieś czujniki? czy raczej pozostać przy układzie paliwa?

Opublikowano

Jak już masz takie objawy to na pewno wtryski 🫡,na rozgrzanym silniku na biegu jałowym zobacz byle jakim programem korekty ,choć korekty zawsze mało mówią to przy takich już objawach obstawiam że będziesz miał korekty na -2.00 lub więcej. 

Opublikowano (edytowane)

Ok,to nie ma tragedii , w takim razie przepływomierz ,do sprawdzenia też kostka od sterownia wtryskiwaczy ,kostka na szynie paliwowej ,wyczyść je zobacz czy nie ma luźnego pinu a i jeszcze czujnik ciśnienia na szynie paliwowej do sprawdzenia 

Edytowane przez pioteror13
  • Lubię to! 1