Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Czy konieczne jest rejestrowanie nowej baterii?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

Miałem przyjemność wymieniać akumulator z 90Ah na 12V 92Ah w 318d. Działa jak marzenie tylko po pewnym czasie znów pojawił się komunikat o rozładowywaniu się akumulatora podczas postoju. Podobne ostrzeżenia miałem podczas użytkowania starego akumulatora.

Moje pytanie brzmi czy to może być kwestia brak rejestracji akumulatora? Autem jeżdżę głównie w trybie ECO z wyłączonym start stop.

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Oczywiście że trzeba zakodować nowy akumulator ,możesz to zrobić aplikacja bimmercode lub istą bądź launchem 

Bez zakodowania wymiany akumulatora i ustawienia pojemności ah twój nowy akumulator po roku powie pa pa 

Nie jeździj n47 w trybie Eco 😆 to zabójstwo dla skrzyni ,turbo ,EGR ,DPF i nadmiernie osadzanie się sadzy w kolektorze ssącym a jak masz jeszcze klapy nie zdemontowane w kolektorze to tylko patrzeć aż klapka się urwie z ośki to nowy słupek na allegro czeka 😀

Edytowane przez pioteror13
Opublikowano

Witam.

Jeżeli masz założony 92 Ah, a był 90 Ah to tylko trzeba go zarejestrować i nie trzeba kodować bo są zbliżone pojemności. Ja u siebie też wymieniałem z 90 Ah 900A  na 92 Ah 850A i zarejestrowałem za pomocą Bimmertol i jest Ok.

Tylko ja podpiąłem inny i wówczas zdemontowalem zużyty i cały czas było napięcie i może dlatego.

• Lubię to! 1