Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Aplikacja do diagnostyki iphone

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Macie jakąś sprawdzoną apke na iPhone do diagnostyki BMW. Wcześniej miałem androida i korzystałem z bimmertool, lecz na iPhone nie ma tej apki…korzystam tez z isty  i inpy, ale kompa ze sobą nie wożę😝Z góry dziękuję za podpowiedzi 

Opublikowano

Cześć,pozostaje Tobie bimmerlink i bimmercode. 

Bimmerlink kasowanie inspekcji wszystkich ,sprawdzanie błędów ,sprawdzanie "zamrożonych błędów" ,jak masz klapę wydechu to aktywacja lub dezaktywacja i ogólnie podpatrywanie parametrów. 

Bimmercode to tutaj ogólnie kodowanie modułów pod siebie ,czyli światła ,zamki ,wycieraczki ,klapa tył ,automatyczne zamykanie ,aktywowanie kierunków USA ,moc świecenia angle eyes i wiele innych. 

Opublikowano

Z tego co kojarzę obydwie aplikację są płatne. A coś z darmowych?

Opublikowano
18 minut temu, BMW E91 napisał(a):

Z tego co kojarzę obydwie aplikację są płatne. A coś z darmowych?

Nic nie dostaniesz za darmo na tym świecie 😆

Opublikowano (edytowane)

Nie full wersja ,bez full wersji to sobie nic nie zrobisz.

Darmowych nie biorę pod uwagę bo nic nimi nie zrobisz. 

Ja cały czas mówię o full wersjach. 

Z resztą za tyle funkcji co dają te aplikacje w full wersji to symboliczna cena. 

Lunch x431 kosztuje min 1500zl więc nie wiem czy cena wielka 😂 

Używam dużo testerów i te aplikacje naprawę na jak za darmo a dają ogromne możliwości. 

Zawsze było tak że na androida jest wszystko bo jest tego najwięcej bo raz że jest tańszym systemem a drugim przez to że jest tani jest wszędzie. 

Edytowane przez pioteror13
  • Administrator
Opublikowano

@BMW E91 na android jest za free wersja lite (okrojona) bimmertool'a, natomiast bimmerlink i bimmercode są płatne na androidzie i ios. Pełna wersja BimmerTool również jest płatna. W iOS możesz skorzystać tylko z płatnych rozwiązań które podał Piotr, mogę od siebie polecić jeszcze aplikację Carly tą aplikacją zeskanujesz wiele marek, natomiast tania nie jest 😁

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano

Ja potrzebuje tylko do odczytania błędów, jakiś odczytów parametrów. Do diagnostyki posiadam laptop z inpa i ista. Potrzebuje tylko aplikacji w sytuacjach gdzie nie mam laptopa ze sobą także płatne wersje nie są mi potrzebne 😂

Opublikowano

To trzeba takie rzeczy na początku mówić jakie są założenia korzystania. 

Jak ja wszystko robię i diagnozuję to inpą nic już nie robię bo to przeżytek jedynie jeszcze coś robię inpą ,a tak to aplikacje ,oscyloskop do czujników i launch x431 pro. 

Inpa w sumie tylko mi służy do aktualizacji aut. 

• Administrator
Opublikowano

To musisz mieć jakiś tani telefon na androidzie i bimmertool, nie ma alternatywy darmowej na iOS

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano

Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Pozdrawiam