Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

BimmerTech - Forum BMW

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Zamów klubowe naklejki lub koszulkę BimmerTech i wesprzyj rozwój forum 💪 W sprawie zamówienia napisz do admina na PW.

Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Pomoc z doborem radia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam poszukuję radia które będzie pasować do mojej X1 . Dokładnie to siedziało tam radio z bt do rozmów. Model auta to X1 2014 rok, bez nawigacji i idrive. Nie mam naklejki z radia wiem tylko tyle , że to było radio pofessional. 

Opublikowano

Dobrze by było jakbyś podał ostatnie 7 cyfr numeru VIN. Będzie można popatrzeć po nr seryjnych, jakie tam Ci wkładali (przykładowo https://www.realoem.com/bmw/pl/partgrp?id=VN91-EUR-11-2014-E84-BMW-X1_20d&mg=65#05 ) albo cały numer i wtedy zweryfikować opcję wyposażenia samochodu.

-E21🖤E30🖤E36🖤E46🖤E90🖤-

Opublikowano
  • Autor

Witam dziękuję za zainteresowanie  już podaje numer Vin :

WBAVN71020VY93089

Opublikowano

Numer fabryczny radio, które najprawdopodobniej miał Twój samochód: 65129350500 .

Dla upewnienia powiedz czy masz system Harman/Kardon, fabryczny wzmacniacz? Wg. VIN niby nie.

Wydaje mi się, że działać Ci powinno każde radio professional z każdego BMW z tego okresu, które ma po prostu BT więc nie musisz zawężać poszukiwań typowo do X1.

-E21🖤E30🖤E36🖤E46🖤E90🖤-

Opublikowano
  • Autor

Z tego co już zaobserwowałem to w bagażniku mam tylko comboxa harmana, ale raczej wzmacniacza nie miałem , ale ciężko mi powiedzieć bo dopiero rozgryźć próbuje ten samochód 🫣. Wiem tylko że mam port USB , który też musi się wpinać do tego radia  . Ten samochód to czarna dziura . Bo radio nie działa bo alternator robił jakieś cyrki . Został wymieniony na nowy . Napięcia wróciły lecz zginęło zasilanie na kostce od radia . Bezpieczniki całe . A napięcia nie ma ale to chyba temat na osobny wątek . Bo bezpieczniki całe . Combox działa . Napięcia poprawne . Wyrzuca jakieś dziwne błędy . A wracając do radia to tylko wiem bo to spalone gdzieś chyba musiałem wyrzucić  🫣  radio spaliło się przez alternator . Nawet przekodowalem frp ale to też nic nic nie dało bo prawa szyba nie działa jak i prak napięcia na radiu  ale nie odpuszcze mu kiedyś do tego dojdę 😂

Opublikowano

Masz te błędy, które Ci wyrzuca?

-E21🖤E30🖤E36🖤E46🖤E90🖤-

Opublikowano
  • Autor

Tutaj akurat mam z carly 

https://reports-html.mycarly.io//fault-report?lng=en&id=FR666af1a8557b039a21785a30a4e96b7ec7aae98ed3468a47634604ae598311da6a1bdb97d27d6d9f80ae223c

Mogę też dać z bimertools bo po kablu can troche więcej tego niż s carly wypluwa .