Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Problem z kodowaniem wtrysków n53

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam problem z kodowaniem wtrysków. Wpisuję kody w ista daje zapisz i wyskakuje informacja że kody są zapisane na stałe. Ktoś wie w czym leży problem?

Opublikowano

Jaką masz wersję isty ? 

Możesz zrobić to też inpą 

Opublikowano
48 minut temu, pioteror13 napisał(a):

Jaką masz wersję isty ? 

Możesz zrobić to też inpą 

Inpa mi właśnie nie działa coś. Później zobaczę jaką mam wersję W n47 normalnie kodowałem i działało 

Opublikowano

Ogarnij inpę i zrób inpą ,albo jak kota ma launcha niech ci ogarnie 

Opublikowano
W dniu 3.09.2024 o 13:02, pioteror13 napisał(a):

Ogarnij inpę i zrób inpą ,albo jak kota ma launcha niech ci ogarnie 

Zakodowałem inpa . Mam jeszcze pytanie czy to co na filmie niżej to jest nox?

Opublikowano

Wygląda na nox ,ciężko ocenić bo coś ona bardzo zjechana ,ale po tym kablu jak dojedziesz do jego końca ,jakieś 2 metry przewodu to powinien być na końcu moduł od sondy.

Opublikowano
32 minuty temu, pioteror13 napisał(a):

Wygląda na nox ,ciężko ocenić bo coś ona bardzo zjechana ,ale po tym kablu jak dojedziesz do jego końca ,jakieś 2 metry przewodu to powinien być na końcu moduł od sondy.

Teraz się zorientowałem że auto nie ma katalizatorów środkowych a nox pewnie wykodowany . Ktoś kiedyś to wyrzucił, a to co jest urwane to chyba czujnik temperatury spalin. Czy jest możliwość że przez ten urwany czujnik auto spala niebotyczne ilości paliwa? W mieście przy muskaniu gazu potrafi spalać 25 litrów. Błąd wyskakuje jeden że mieszanka jest za bogata 

Opublikowano (edytowane)

Tyle ci spala bo ktoś ich nie wykodował tylko "zamroził" błędy i dlatego masz takie spalanie ,czujnik temperatury spalin nie powinien mieć takiego wpływu,u mnie n52 po usunięciu programowym sond i wymianie na decat spala max przy ciągłym full gazie max 21 litrów gazu ,przy energicznej jeździe średnio 15 litrów ,przed wykodowaniem sond i usunięciem katów było takie samo spalanie. 

Edytowane przez pioteror13