Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Problemy z elektroniką po odłączeniu akumulatora w BMW e61 520d - proszę o pomoc!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich. Cztery tygodnie temu zakupiłem BMW e61 520d. Jest to moje pierwsze BMW. Parę dni temu odłączyłem akumulatora na noc chcąc go naładować nie zdając sobie sprawy że tego nie wolno robić? Po podłączeniu akumulatora auto odpaliło można nim jechać ale deska rozdzielcza nie działa kompletnie , w senie nie podświetla nic wszystkie zegary na zero radio nie działa, wycieraczki i kierunki również nie działają. Tylko dmuchawa i siedzenia działają. Czy wie ktoś może co mogło się stać ? Z góry dziękuję 

Edytowane przez Locha2000

Opublikowano

Miałem tak ostatnio w jednym E90 ,po dwukrotnym odłączeniu i podłączeniu wróciło do normy ,błędy sprawdzałem i nic nie było. 

Ogólnie możesz też mieć słaby Aku mi się tak zrobiło jak odpalił ledwo na starym ,po wymianie na nowy i dwukrotnym odłączeniu wszystko jest ok. 

• Lubię to! 2
  • DracoBlue zmienił(a) tytuł na Problemy z elektroniką po odłączeniu akumulatora w BMW e61 520d - proszę o pomoc!
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Na moje oko, akumulator jest slaby i auto odcielo wiekszosc modulow pobierajacych prad.

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://ecufilesperformance.nl