Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Wentylator n53

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć Dziś przestał mi działać wentylator Temperatura 110 a on stoi klime odpale to zaczyna się kręcić Kable sprawdziłem i wygląda na to że wszystko z nimi okej. Wentylator umarł czy gdzieś indziej jest przyczyna? Dodam że nie mam osłony pod silnikiem a dziś padał deszcz i takie coś Wcześniej było wszystko okej więc zastanawiam się czy woda mi gdzieś nie chlapnęła

Edytowane przez Bartas2002

Opublikowano

Czujnik temperatury jest z przodu głowicy po lewej stronie przy wymienniku ciepła ,tak pod skosem do góry wkręcony.

Druga opcja ,moduł wentylatora się wysypał ,niestety musisz cały wentylator wymienić bo jest on zintegrowany z silnikiem wentylatora,od razu od spodu zobacz czy nie masz wybrzuszonej chłodnicy bo często tak jest ze starości i przegrzania. 

Ten samochód chyba cię wyniósł już tyle co byś kupił zadbany egzemplarz bez wkładu 😂

Opublikowano

Jutro będę miał wentylator podmienię i zobaczę