Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Tester diagnostyczny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka w związku z tym iż na podwórku mam pare samochodów m.in bmw, opel, audi czy też mercedes poszukuje czegoś w stylu otofix d1 do pełnej diagnostyki samochodów oraz jakby dało radę to kodowania. 
Czy jest ktoś w stanie coś podobnego polecić aby na pewno działało? nie chce raczej laptopa bo to wychodzi za dużo sprzętu chyba że ktoś ma coś polecanego do laptopa to się rozejrzę.

Dziękuję 

Opublikowano

Jak chcesz coś dobrego taniego w stosunku cena/jakość to polecam launch x431 lub crp ,xtool i pochodne łańcucha oparte na tym samym interfejsie.Zrobisz nim kodowanie ,adaptacje ,dosłownie 90% procent kodowania ,jakbyś dokupił do launcha drugi interfejs do kluczyków wtedy mógłbyś zakodować też kluczyk. 

Koszt launcha x431 na Aliexpress to 1600zl nic tańszego nie znajdziesz a oferuje to samo co Bosh kts 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Najtaniej wyjdzie Ci popularne delphi

z minusów:

-masz możliwość odczytu aut do 2017(wersje nowsze są prawdopodobnie scamem);

-ograniczone opisy błędów,zbyt ogólne;

-w niektórych markach mało funkcji.

Dlatego jak wyżej polecam Launcha ze swojej strony z racji stosunku ceny do możliwości. 

• Lubię to! 1
Opublikowano
W dniu 15.09.2024 o 09:54, pioteror13 napisał(a):

Jak chcesz coś dobrego taniego w stosunku cena/jakość to polecam launch x431 lub crp ,xtool i pochodne łańcucha oparte na tym samym interfejsie.Zrobisz nim kodowanie ,adaptacje ,dosłownie 90% procent kodowania ,jakbyś dokupił do launcha drugi interfejs do kluczyków wtedy mógłbyś zakodować też kluczyk. 

Koszt launcha x431 na Aliexpress to 1600zl nic tańszego nie znajdziesz a oferuje to samo co Bosh kts 

czy jeśli chodzi o launcha to jesteś w stanie polecić coś z konkretnego linku? sprawdzałem w google i ogólnie wyskakuje mi pod tym tytułem dużo sprzętu i za cholipke nie wiem który będzie z tych bardziej poprawnych. 😕 
Dziękuję Panowie za pomoc ❤️ 

Opublikowano

Na przykład ten launch crp919e 

https://a.aliexpress.com/_ExnL3u1

Jak wyczekasz odpowiedniej chwili to uda ci się go kupić na promocji za 1400zl ,co jakiś czas jest promocja. 

Opublikowano (edytowane)

Widzę ogólnie że na aliexpress to wszystko jest tańsze niż na allegro czy jednak między nimi jest jakaś większa różnica której ja osobiście nie widzę?

np ten tutaj https://allegro.pl/oferta/launch-x431-pro-elite-interfejs-diagnostyczny-obd2-15458270338?reco_id=85cf34dd-74e0-11ef-aa42-561227c4942a&sid=1147bbb04b955b96a226cab2e664258d9124ef0862320b2d7366fdd6604cf017

Powiem szczerze że najbardziej to zależałoby mi na czymś jednak z allegro bo szybciej by było.

Edytowane przez .dev
Opublikowano (edytowane)

To jest to samo z aliexpress,na Ali przecież masz przesyłkę do 10 dni w Polsce ,ja bym tysiąca nie przepłacał ,wolałbym tydzień dłużej poczekać. 

Edytowane przez pioteror13
Opublikowano

Ja kupiłem na Ali express wyszło 1400zl z groszami było  w 3 dni u mnie popatrz po prostu skąd wysyłka 

Opublikowano

Okej dzięki za informacje 🙂 także będę działał w tym temacie ❤️ 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Osobiscie polecam Autela, kwestia tylko jaki masz budzet.

Wczesniej latalem z Launchem x431 pad V, ale wrocilem do Autela ( w tym momencie IM608 II; i nie zamierzam wymieniac na innego)

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://ecufilesperformance.nl

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 7.10.2024 o 16:00, TuneX_Automotive napisał(a):

Osobiscie polecam Autela, kwestia tylko jaki masz budzet.

Wczesniej latalem z Launchem x431 pad V, ale wrocilem do Autela ( w tym momencie IM608 II; i nie zamierzam wymieniac na innego)

Ja własnie miałem kupować Launcha ze względu na sporo niższy koszt i dodatki (oscyloskop i xprog3) mógłbyś rozwinąć myśl czemu autel jest lepszy według ciebie ?

Opublikowano

Mialem oba, wrocilem do Autela, tylko tym razem IM608II, czyli juz nie musze dokupowac modulow/programatorow do immo.

Launch dzialal ok jezeli chodzi o programowanie BMW/VAG/MB. Tak samo z diagnostyka w/w nie bylo problemow

Schody zaczely sie jak przyszlo powalczyc z busami typu Vivaro/Trafic/Primastar czy osobowe Volvo; Launch zawsze mial problemy z polaczeniem sie w celu diagnostyki.

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://ecufilesperformance.nl