Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Pływająca soczewka F10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś spotkał się z efektem takim że soczewka pływa podczas jazdy prostej z lewej do prawej strony? Czy może to być po zamontowaniu zamiennika TMS?

Opublikowano

Czujnik tpms nie ma nic do tego ,sprawdź czujnik poziomowania reflektorów bądź jak mówisz że z lewej do prawej to może odbierać zły sygnał z czujnika kąta skrętu bądź lampa do rozebrania i mechanizm do przejrzenia. 

Coś sporo problemów z elektryką masz widzę ostatnio 🙃

Opublikowano

No ogólnie to auto już sprzedałem wziął kuzyn ode mnie no ale mam do F10 sentyment i też z problemem go nie zostawię...ogólnie to ten problem pojawił się jak zainicjowałem launchem nowy moduł bo wcześniej tylko co jakiś czas wywalał błąd o światła skrętu i zasięgu ale soczewka nie pływała a teraz błędów nie ma a soczewka właśnie lata w prawo i lewo gdzieś właśnie znalazłem podobny temat i ktoś napisał że też ma problem po tym założeniu zamiennika...zobaczę dziś jeszcze może zresetować frm trzeba 

Opublikowano (edytowane)

Zresetuj frm ,problemów z zamiennikiem nigdy nie miałem ,może dlatego też że były dwa od razu zmieniane bo jak jeden poleci to często zaraz drugi jest do wymiany. 

Rzadko bywa problem z mechanizmami soczewki ale się zdarzają wtedy najtaniej wychodzi kupić całą używaną lampę.

Edytowane przez pioteror13
Opublikowano

Był jeden błąd 800FC6 od lampy skasowałem frm zakodowalem jeszcze raz i zobaczymy

Opublikowano

Powiem tak ,już nie raz w serii 5 a szczególnie w serii 7 często są takie jak i setki innych problemów z elektroniką przez akumulator ,musi być w idealnym stanie i tylko agm ,w 50% przypadków jest słaby akumulator i nie mierzymy tu zwykłym miernikiem a specjalnym testerem i obciążnicą. 

Jak skasowałeś to pewnie nie powróci ,może było tak że auto stało na zapłonie z włączoną muzyką i był spory spadek napięcia ? 

• Lubię to! 2