Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

E61 525dA Martwe przednie drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam problem z przednimi drzwiami. Nie działał centralny z pilota wymieniłem diversity bo było zgnite od wilgoci. Pilot działa tylne drzwi i klapa też. Wymieniłem zamki w drzwiach okazało się że prawy zamek się pali.

A więc dobrałem się do modulów i okazało się że oba były grzebane niby regeneracja polutowane przekaźniki i żeby było śmieszniej brak obudowy na KBM zdemontowane KGM.

Wymieniłem oba. Na zgodne z nr.

Przekodowałem MAN ze starych , zamki przednich drzwi nie działają i szyba pasażera. Teraz pytanie skopalem kodowanie czy problem leży gdzieś indziej bo głupi jestem. 

Edytowane przez GuLuN

Opublikowano

Ok ,wymieniłeś oba ale nie wiesz też czy te "nowe" są dobre.W kodowaniu raczej błędu nie zrobiłeś bo tak to nic by nie działało. 

Tutaj może być też przyczyna w wiązce do modułów.Niestety w starszych autach serii 5 a nie daj boże 7 ludzie kombinują,lutują ,robią jak najtaniej a potem jest choinka i masa błędów.

Podejrzewam "nowy" moduł jest również uszkodzony bądź sama wiązka. 

Przejście na bezpiecznikach sprawdziłeś? i nie chodzi o same bezpieczniki a o ich gniazda bo one też bywają przyczyną ,ktoś mówi że ma sprawny bezpiecznik a tam brak sygnału się okazuje bo kabel urwany albo wtyk utleniony.