Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Bmw e53 kręci nie pali

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam proszę o pomoc bo już nie wiem co robić. Pacjent to BMW x5 e53 3.0d polift , problem zaczął się kiedy wracałem z pracy auto zgasło i I nie chciało już odpalić, wcześniej żadnych oznak, podczas włączenia zapłonu wskaźnik temperatury silnika wskakuje odrazu na czerwoną pozycje na maks , auto kręci nie odpala, nie słychać żadnych przekaznikow ani od pompy paliwa ani nic , pompa paliwa w baku nie uruchamia się (sprawna sprawdzana) bezpieczniki sprawdzone przekazniki tez , do tego rozebrane i przeczyszczone styki. Aku sprawny, auto za chiny nie chce odpaść ani podać prądu na pompę paliwa itp , masy sprawdzone jest ok 

Sytuacja chyba sie nawet teraz pogorszyła po sprawdzeniu wszystkich bezpieczników przekaznikow naładowaniu aku itp postanowiłem jeszcze odłączyć dde sterownik i sprawdzić kostki były Ok więc założyłem, i teraz kiedy włączę zapłon to wogole nie wyświetlają się żadne kontrolki prócz przebiegu godziny i licznika kilometrów poza tym nie a nic żadne kontrolki zapłonu, auto nadal kręci ale nie odpala . Co to może wkoncu być....?

Opublikowano

Pierwsze co zrobić to podłącz kompa i sprawdź bledy 

Bylo E36 320i Coupe

Polish_20240920_133428657_Easy-Resize.com.jpg

Jest E92 330i

IMG_20220327_143500.jpg

Opublikowano

Witaj.

Bez sprawdzenia bledow ciezko cokolwiek powiedziec.

- moze byc problem z wiazka idaca od sterownika silnika

- przekazniki przy sterowniku silnika

- nawet sterownik silnika mogl wyzionac ducha

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://ecufilesperformance.nl