Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Doposażenie w ambient light

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś może cos podpowiedzieć w temacie dołożęnia sobie ambient light bo kurde kupiłem G30 ale o dziwo co chyba rzadko się zdarza ale nie ma tego oświetlenia znalazłem coś takiego 
https://a.aliexpress.com/_EJKtxbf

Ale też myślę czy da się też zakodować na nowo idrive jeśli teraz nie ma tego w opcjach nawet

Opublikowano

To prawda, rzadki temat 😕 Jeszcze się nie spotkałem z brakiem ambientów w g30. Obawiam się, że nie będzie możliwości zakodowania nieoryginalnego oświetlenia, żeby możliwa była obsługa z idrive. Musiałbyś kupić oryginalne światłowody z wiązkami.

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

No właśnie pisałem do kilku warsztatów które się tym zajmują i odpisali że da radę zamontować i zakodować do oryginalnego idrive znalazłem też temat na innym forum BMW gdzie ktoś sam sobie montował i też mu się udało nawet zdjęcia wstawił ... generalnie to by mi nawet nie przeszkadzało bo te z zestawu są sterowane aplikacją a przecież nikt się tym co chwilę nie bawi zmienia sobie kolor co jakiś czas

Edytowane przez Copretti
Opublikowano

Również jestem ciekaw co i jak bo też chce dołożyć do g31 ambientlight a na internecie brak info o dziwo mam dawcę z ambient ale firma która doposaza w takie rzeczy ogólnie odradzili mi żeby bawić się z oryginałem bo drogo 3 tys za samą robotę powiedzieli do tego twierdzi że świeci bez szału i polecali bardzo właśnie te zestawy z AliExpress niby twierdzili że świeci dużo lepiej jak ori można zakodować pod idrive i że montaż tak prosty że zrobię to sam . I teraz sam nie wiem co robić bo jednak  3 tys za robotę ori a 600 zł na Ali robi różnicę .

Opublikowano (edytowane)

Otóż to ja chyba zamówię i powoli się za to wezmę 😅 F10 rozbierałem to i tu chyba sobie poradzę 😆...chyba nawet jakoś to udokumentuje nagrał filmik może komuś się przyda 

Edytowane przez Copretti
Opublikowano

To daj znać co i jak bo jestem ciekawy jak montaż pójdzie u mnie komplikuje trochę sprawę to że kupiłem wnętrze w którym jest ambient więc mam światłowody więc musiałbym je teraz wyciągać jakoś i montować te ledy z ali

Opublikowano

Mały update informacji dziś Launchem się pobawiłem i normalnie aktywowałem w menu idrive opcje sterowania podświetleniem wnętrza nie ma tam kolorów jest tylko intensywność świecenia ale to już zawsze coś myślę że ista mogłaby znaleźć więcej bo Launch nie chce obsługiwać niektórych modułów 

Opublikowano

Znalazłem filmik co i jak się robię w F10 gadałem z chłopakiem co robi takie cuda i mówi że to w g30 będzie podobnie