Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Regulacja świateł mijania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam ostatnio wrażenie że po wymianie zawieszenia z przodu światła świecą niżej , wydaje mi sie ze świeciły wyżej chociaż nie jestem pewien bo dawno nie jeździłem po zmierzchu. Czy jest jakaś możliwość zmiany wysokości święcenia lub reset świateł. Mam Bixenon z asystentem świateł drogowych i po odpaleniu światła idą na dół i potem w górę .

Bylo E36 320i Coupe

Polish_20240920_133428657_Easy-Resize.com.jpg

Jest E92 330i

IMG_20220327_143500.jpg

Opublikowano (edytowane)

Oczywiście jest regulacja góra dół i lewo prawo na imbus ,pojedź na skp to ustawią.

IMG_20241025_065518.jpg

Edytowane przez pioteror13
  • Lubię to! 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Tylko zastanawiam sie dlaczego wcześniej świeciły normalnie a teraz po wymianie zawieszenia i górnego mocowania amortyzatora nagle świecą bardzo nisko. Sprawdzałem podgląd czujników i wskazują tak samo po 2, oraz widać na filmie ze pod obciazeniem pracują płynnie 

Edytowane przez pinokio177

Bylo E36 320i Coupe

Jest E92 330i

IMG_20220327_143500.jpg

Opublikowano

Zawsze po wymianie zawieszenia , amortyzatorów, sprężyn lampy będą do ustawienia bo to że ma autopoziom to oznacza to że wraca podczas pracy zawieszenia do zadanej wysokości a ją trzeba ustawić po zmianie zawieszenia bo nigdy nie będzie na tej wysokości co było ,tak samo jak założysz wszystko nowe w zawieszeniu to po roku jeżdżenia często znowu jest do ustawienia wysokość bo sprężyny są słabsze ,amortyzator ma mniejszą sprawność więc i wysokość świecenia trzeba podnieść. 

Opublikowano

Czujniki widzę tobie dobrze działają więc wszystko pracuje tak jak powinno,ustawić tylko wysokość i będzie dobrze.

Lampy za 30zł tobie ustawią na stacji kontroli pojazdów.

Opublikowano

W sumie wymieniałem tez górne mocowanie a to tez podniosło auto pare mm bo wczesniej nie wchodził mi lewarek z tej strony a teraz normalnie włazi. A co do ceny to w DE bedzie taka cena ale w EURO 😅 

Bylo E36 320i Coupe

Jest E92 330i

IMG_20220327_143500.jpg