Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Jakie BMW E60 wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, Państwu jestem nowym użytkownikiem na tym forum. Nie mniej jednak w niedalekim czasie chciałbym nabyć BMW E60 tylko niewiem z jakim silnikiem najlepiej z jaka skrzynia i na co szczególnie zwrócić uwagę, chcę dodać że będzie to moje pierwsze BMW może posiadacze tego modelu wypowiedzą się i cos doradzą. Pozdrawiam 

• Lubię to! 1
  • DracoBlue zmienił(a) tytuł na Jakie BMW E60 wybrać

Opublikowano

Cześć, pytanie czego chcesz/oczekujesz i jaki budżet, benzyna czy diesel, auto do długich dystansów czy do krecenia się po mieście głównie. 

Każdy zwraca uwagę na inne rzeczy więc nakreśl swoje parametry wozu i można debatować 😁

• Lubię to! 1
Opublikowano

Napisz jaki masz budżet tak będzie łatwiej po rozbieżność w cenach E60 to od 15k do nawet 50k 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Tak do 40tys w sumie w grę wchodzi tylko sedan, i najlepiej skrzynia automatyczna. Samochód strikte pod krótkie trasy i czasami na dłuższy wypad. Jeśli chodzi o benzynę czy diesel to nie ma dla mnie znaczenia aby dużo nie palił więc jakieś 4.0 też nie wchodzi w grę do 3.0 to tak optymalnie żeby mnie opłaty nie pochłonęły 

Opublikowano

No to w tym budżecie coś trafisz bez problemu z m54 i powinno być z zadowalającym wyposażeniem. Szukaj coś z okolicach 30k żeby była dyszka na ruchy pi kupnie 

• Administrator
Opublikowano
4 godziny temu, bartlomiej napisał(a):

Tak do 40tys w sumie w grę wchodzi tylko sedan, i najlepiej skrzynia automatyczna. Samochód strikte pod krótkie trasy i czasami na dłuższy wypad. Jeśli chodzi o benzynę czy diesel to nie ma dla mnie znaczenia aby dużo nie palił więc jakieś 4.0 też nie wchodzi w grę do 3.0 to tak optymalnie żeby mnie opłaty nie pochłonęły 

Ja wybrałbym 530d lub 535d i wersję LCI. 

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano

Na poprzedniego właściciela 😉

Tak z ogółu to jak przy każdym aucie a jakieś konkrety to już w zależności jakiej wersji auta będziesz szukał.

• Lubię to! 1
Opublikowano

A ogólnie trzeba się bać tych dużych przebiegów bo dużo jest 300tys+ / 400tys+ czy to nic dla tego auta