Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Świece żarowe i wszystko do okola

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany mam problem w 535d 2006r z błędem sterownika świec żarowych a dokładnie 4203.

Auto mam dwa miesiące i jak kupowałem widziałem ten błąd więc postawiłem na sterownik itd. Kupiłem sterownik zregenerowany od Beema serwis, nowy kabel plusowy, nowe świece żarowe ngk przy okazji zmieniłem króciec wodny, uszczelczki kolektora itd no tylko buzi dać no i błąd dalej jest. Dzisiaj wrzuciłem jeszcze nowy regulator dla pewności ori valeo dobierany pod alternator no dupa. Pomóżcie 

• Administrator
Opublikowano

Cześć, może coś z kostką od sterownika?

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano

No właśnie będę musiał jeszcze raz zwalić kolektor i tu pytanie jak po za sprawdzeniem kostki, pinów itd można sprawdzić przejścia przewodów lub jakiś inny sposób. Widać też że sterownik był zmieniany bo siedział Huco i świece też były dosyć świeże. Wkurwia mnie świadomość że to nie działa

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Aktualizacja

Kolektor znowu zleciał i pomierzone przejście od ecu silnika do sterownika świec i przejścia są. Sprawdzamy pin 6 i 12 na przekaźnika świec z pinem 68 i 70 na wtyczce ecu silnika.

Tak więc zostało mi podmienić ecu silnika