Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Zamienniki obudowy lampy przód

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktos moze bawil sie z was w wymianę tylnej obudowy lampy przedniej w E9x ? Jakis czas temu potrąciłem sarnę nic sie nie stało ale pech chciał ze uderzyła centralnie w lampe i pękło dolne i górne mocowanie lampy, wyjąłem lampe i naprawilem te mocowania klejem do plastiku , wszystko sie trzymało dobrze ale ostatnio zauważyłem ze podczas jazdy światło zaczęło drżeć i okazalo sie ze dolne mocowanie puściło. I tu moje pytaniez czy ktos bawil sie juz w wymiane tej tylnej obudowy(mowa o zamienniku bo OEM nie ma ) https://allegro.pl/oferta/obudowa-reflektora-puszka-lewa-bmw-3-e92-e93-przedlift-16607730438

Czy to wszystko pasuje i nie ma żadnych przeróbek no i przede wszystkim jakość tego plastiku. 

Bylo E36 320i Coupe

Polish_20240920_133428657_Easy-Resize.com.jpg

Jest E92 330i

IMG_20220327_143500.jpg

Opublikowano

Oddaj do spawania plastiku ,będzie trzymało mocniej niż orginał 🙃,każdy plastik ma różny skład i musi być dobrana do niego dobra "elektroda" czyli spoiwo oraz metoda wykonania i temperatura topienia,co nie jest aż takie proste jak się wydaje. 

Zapłacisz za spawanie max 150zł a zrobią to tak że prawie nie będzie to widoczne.