Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

BimmerTech - Forum BMW

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Zamów klubowe naklejki lub koszulkę BimmerTech i wesprzyj rozwój forum 💪 W sprawie zamówienia napisz do admina na PW.

Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

SPRAWDZENIE OLEJU W SILNIKU N52 USA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam pytanko ponieważ mam silnik N52 jak wiadomo niema bagnetu auto z USA chłodnica uszkodzona itd Jest jakaś opcja sprawdzenia poziomu oleju bez odpalania silnika? ISTA lub czymś innym ? Za każdą pomoc będę wdzięczny 🙂

Opublikowano

Poziom czyta tobie z czujnika a czujnik pokazuje stan jeśli olej rozgrzeje się do odpowiedniej temperatury,więc nie sprawdzisz ,chyba że masz idrive wtedy w komputerze pokładowym na zapłonie sprawdź ale pokaże tylko czy stan jest ok czy nie ,dokładnie ci nie pokaże na wirtualnej miarce ile jest. 

Opublikowano
  • Autor

Tyle to ja wiem ,że trzeba odpalić i zeby sie rozgrzał , ale jak auto ma uszkodzoną chłodnice i się płyn leje to raczej nie bede silnika gotował 😄 A na zapłonie jak sprawdzam w idrive to pokazuje zebym odpalił silnik bo na zgaszonym nie pokaże , wiem bo miałem też tak samo w E60. Dlatego myślałem ,że da sie jakos sprawdzić ISTA , bo wiem ,że niektóre moduły się da zrobić jakąś diagnoze czy tam sprawdzić pracę. Może wypowie się ktoś kto tam ogarnia te programy? 🙂

Opublikowano
16 minut temu, McDywan napisał(a):

Tyle to ja wiem ,że trzeba odpalić i zeby sie rozgrzał , ale jak auto ma uszkodzoną chłodnice i się płyn leje to raczej nie bede silnika gotował 😄 A na zapłonie jak sprawdzam w idrive to pokazuje zebym odpalił silnik bo na zgaszonym nie pokaże , wiem bo miałem też tak samo w E60. Dlatego myślałem ,że da sie jakos sprawdzić ISTA , bo wiem ,że niektóre moduły się da zrobić jakąś diagnoze czy tam sprawdzić pracę. Może wypowie się ktoś kto tam ogarnia te programy? 🙂

Najprościej w tej sytuacji to chyba spuścić olej i zobaczyć ile jest.

Opublikowano

Nie sprawdzisz bez odpalania istą.

Kup na szrocie chłodnicę za 100-200zl i nie ma problemu z resztą te czujniki często źle wskazują ,te silniki to znam jak własną kieszeń ,rozbieram to do najdrobniejszej części.

Wcześniej jak go na palcu w USA odpalali uszkodzonego co często się zdarza to najlepiej od razu kamerą zobaczyć gładzie cylindrów.

Jak już nie wymieniasz tej chłodnicy to spuść olej i tyle.

Opublikowano
  • Autor

No chyba spuszcze olej , na razie dolalem bo mialem 5w40 z 0,6l , błedu nie wali zadnego o malym stanie oleju wiec raczej olej jest . A auto na razie i tak nie bedzie jezdzone jedynie gdzies wjechac na lawete i przejechac z miejsca na miejsce wiec na 1-2 minuty to sie nic nie stanie bez tego plynu chlodniczego 😛

Opublikowano

Na minutę czy dwie to nic ,ale często w USA jak był ładowany i odpalany to tam nie patrzą na minuty 🙃 dlatego lepiej od razu sobie sprawdzić gładzie cylindrów a przy okazji dise czy klapka nie lata na ośce bo jak się urwie to często jest po głowicy i nieraz i po tłoku.