Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Lusterko fotochrom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś z was przerabiał moze taki temat jak lusterko fotochromatyczne zewnetrzne? Otóż oryginalnie miałem wszystkie lusterka fotochrom ale jak to bywa drogi towar to chodliwy towar i te lusterka zginęły juz poprzedniemu właścicielowi i zastąpił je zwykłymi z grzaniem ale mam problem tego typu ze wywala błąd ze nie widzi fotochromów zewnętrznych a chce sie pozbyć tego bledu . Lusterek nie planuje kupować bo kosztują za dużo a znając życie i tak zaraz zmienią właściciela. Wiem ze mozna zastąpić mate fotela rezystorem i diodą, ale czy to zda egzamin i oszuka komputer ze lusterko dziala ?

Bylo E36 320i Coupe

Polish_20240920_133428657_Easy-Resize.com.jpg

Jest E92 330i

IMG_20220327_143500.jpg

• 4 tygodnie później...

Opublikowano (edytowane)

Panowie ima ktoś z was lusterka fotochrom z graniem? Potrzebuje wiedzieć które piny łączące lusterko z obudową odpowiadaja za podgrzewanie lusterek . Kupiłem ostatnio adaptery do lusterek i nie wiem jak połączyć wtyczki bo te chińskie pasuje z obu stron do wtyczek w obudowie a nie spadła jeszcze na tyle temperatura zeby sie włączyły automatycznie a chyba recznie nie da sie ich włączyć. Mierzyłem miernikiem ale wieczorem i pokazywało mi na jednej parze kabli +/-2v a na drugiej parze kabli 0v i teraz niewiem czy te +2v bylo z czujnika fotochromu czy podgrzewania , po skasowaniu bledu podgrzewania lusterek niby sie juz nie pojawił ale dzis sprawdzałem błędy i znowu pokazuje błąd podgrzewania lusterka kierowcy ale co ciekawe tylko kierowcy a oba podłączyłem tak samo i jest blad tylko od kierowcy. A co najlepsze w newtis i po vin nie moge znaleźć schematu na którym sa zewnętrzne fotochromy, a wtyczka ewidentnie jest od fotochromu. Jesli ktos by szukal odpowiedzi na to pytanie to wystarczy podlaczyc sie pod piny brazowy i czerwony one sa odpowiedzialne za grzanie tu jest odpowiedz https://www.bimmerfest.com/threads/e90-side-mirror-glass-replacement-wire-connector-question.1343103/ . Nie usuwam postu bo moze sie komus przyda .Screenshot_20241206192719_Easy-Resize_com.thumb.jpg.588db5abc4137eff51b4ce235e131043.jpg

Screenshot_20241206191357_Easy-Resize.com.jpg

Screenshot_20241206194404_Easy-Resize.com~2.jpg

Edytowane przez pinokio177
  • Lubię to! 1

Bylo E36 320i Coupe

Polish_20240920_133428657_Easy-Resize.com.jpg

Jest E92 330i

IMG_20220327_143500.jpg