Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Problem z dobraniem maglownicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam maly problem bo chce kupić oryginalną nową maglownice ale mam problem z numerem części, gdy wpisuje moj numer części który mam w aucie nie ma części o takim numerze. 32106756605 lub 6765605.07 . Czy moze ktos powiedzieć jaka maglownica (jaki numer czesci ) zastąpił ta którą ja mam na aucie . Znalazlem jescze na autodoc . Pisałem do sklepu z częściami bmw i wyslalem zapytanie czy ta konkretnie część bedzie pasować do mnie wedle VIN pokazuje ten numer(drugie zdiecie) i odpisali ze o tym numerze nie pasuje do mnie , i w tym momencie juz calkowicie zgupialem. Jesli ktos jest w stanie pomóc moj Vin PU96504

Screenshot_20241201134619.png

Screenshot_20241201142026.png

Bylo E36 320i Coupe

Polish_20240920_133428657_Easy-Resize.com.jpg

Jest E92 330i

IMG_20220327_143500.jpg

• Administrator
Opublikowano

image.png

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano

No właśnie mi to samo wychodzi wiec niewiem czemu na stronie bmw stwierdzili ze ta część nie pasuje do mojego auta 

Bylo E36 320i Coupe

Jest E92 330i

IMG_20220327_143500.jpg

• Administrator
Opublikowano

Zapytaj Macieja z czescidobmw.pl on z pewności doradzi odpowiednią, ponieważ ma dużą wiedzę z zakresu BMW.

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano

Nie lepiej ci ją zregenerować ? Kupować nowy ori to trochę droga zabawa 

Jakie masz objawy ,leje się z niej ,czy się zacina?

Musisz mieć duży przebieg ,one padają po 250 tysiącach najczęściej.

Opublikowano

Kwestia jest tego typu ze miałem stłuczkę (tzn. pani mnie zepchnęła na krawężnik i rozwaliło opone porysowalo felge i porysowalo zderzaka na dole. zdiecia sa na moim profilu ) po oględzinach rzeczoznawcy stwierdził ze przy takim uderzeniu zaleca sie wymiane maglownicy, piasty, i lozyska no i pozostalych uszkodzonych elementow. Dostalem za to ponad 5k euro wiec można szaleć. Wczesniej zrobilem cale zawieszenie przód plus tyl i zostala mi maglownica a ze trafila sie okazja ze za "darmo" a co Ori to ori i bedzie zawias igla. Mialem tez dawac zderzak przod do malowania bo po jezdzie po autostradzie od kamieni dziurki a tego juz nie spoleruje no i trafila sie okazja ze tez za "darmo" wiec czemu nie korzystac 

Bylo E36 320i Coupe

Jest E92 330i

IMG_20220327_143500.jpg

Opublikowano

A ok teraz zobaczyłem ,ja się nauczyłem że czy zrobisz na Ori czy po taniości to przy sprzedaży ,kupujący widzi tylko i wyłącznie raport carvertical bądź inne i od razu albo odpuszcza albo chce urwać z ceny i nie interesuje go ze wszystko na Ori i nie ma śladu po wypadku,ale jak masz możliwość i będziesz długo jeździł autem to czemu nie skorzystać.