Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

EGR / DDE brak komunikacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Mam takiego gwozdzia ,że kiedy wejdę w EGR to wyskakuje mi info ,że brak komunikacji ze sterownikiem DDE.

Zachodzę głowę ,czy coś tu było grzebane,czy faktycznie brak komunikacji(fizycznie).

Sterownik w drzewku zgłasza się na zielono,ale kiedy wchodzę w zawór ti takie coś.

Zanim zacznę grzebać ,chce się upewnić ,czy to napewno  jest problem nie stykających kabli lub awarii sterownika.

Pozdrawiam.20250103_150111.thumb.jpg.ca7042c22384faca87e915fc4dccc126.jpg

Opublikowano (edytowane)

Pewnie masz usunięty z dde ,jest założona zaślepka w kolektorze przed EGR ? 

Edytowane przez pioteror13
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Wszystko na to wskazuje,nie rozbierałem i nie sprawdzałem czy jest zaślepka,ale jak już chyba wspominałem jak wymieniałem sterownik świec żarowych to egr czysty,dolot czysty więc jest pewnie jak piszesz Piotr.

Dzięki,nie drążę tematu dalej - uważam za zamknięty.

Pozdro. 

Opublikowano

Jak masz wszystko czyste to więcej niż pewne że wyprogramowany. W n47 jak został wyprogramowany to tak samo miałem w ista ,brak sterowania.

• Lubię to! 1
Opublikowano

To rewelacyja ;)))