Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Falowanie przy stałej prędkości na zimnym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przychodzę z pytaniem. Falowanie obrotów przy stałej prędkości 70 km/h , na zimnym . Gdy już jest motor rozgrzany nie występuje.  Zauważyłem też że w trybie DS rzadko występuje.

Konwerter już powoli? 

Drugie pytanie, płukanie układu chłodzenia. Jakiś mądry pan zalał wcześniej układ chłodzenia woda, no i rzecz jasna trochę płyn jest rudawy, wlałem dziś płukankę, pochodził sobie 30 min w temperaturze roboczej i jutro będę go wylewał, i wlewał wodę demineralizowana żeby sobie też pochodził i przepłukał sama woda. Czy to wystarczy? Czy jeszcze raz do wody demineralizowanej wlać płukankę do układu chłodzenia?

Opublikowano

Odp 1 -> jezeli nie masz innych bledow po diagnostyce,  albo sporadyczne z EGS.... sam juz sobie odpowiedziales -> konwenter sie konczy

Odp 2 -> rob plukanke, potem nie wlewaj juz zadnej wody, nawet demineralizowanej, zalej nowym plynem, odpowietrz i voila

• Lubię to! 1

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://ecufilesperformance.nl

Opublikowano
W dniu 1.02.2023 o 07:23, BimmerPerformance napisał:

Odp 1 -> jezeli nie masz innych bledow po diagnostyce,  albo sporadyczne z EGS.... sam juz sobie odpowiedziales -> konwenter sie konczy

Odp 2 -> rob plukanke, potem nie wlewaj juz zadnej wody, nawet demineralizowanej, zalej nowym plynem, odpowietrz i voila

A powiedz mi.

Czy wasze automaty jak jest stroma troszkę górka to w trybie DRIVE staczaja się lekko w dół?

I jak się to ma w funkcji MANUAL. Mi na biegu drugim auto jedzie normalnie w dół nie trzyma go na biegu pod górkę tylko jedzie w dol w D tego nie ma 

Opublikowano
17 godzin temu, kamil8991 napisał:

A powiedz mi.

Czy wasze automaty jak jest stroma troszkę górka to w trybie DRIVE staczaja się lekko w dół?

I jak się to ma w funkcji MANUAL. Mi na biegu drugim auto jedzie normalnie w dół nie trzyma go na biegu pod górkę tylko jedzie w dol w D tego nie ma 

Co do pierwszego: nie powinno tak byc, jak zapniesz D to auto nie powinno sie staczac

Drugie: niezbyt rozumiem :D:D

Opublikowano
2 godziny temu, BimmerPerformance napisał:

Co do pierwszego: nie powinno tak byc, jak zapniesz D to auto nie powinno sie staczac

Drugie: niezbyt rozumiem :D:D

Jak dasz w tryb manualny, czyli np. M1 pokazuje. To też powinno stać w miejscu? Nie powinno cofać?

Opublikowano
W dniu 5.02.2023 o 18:33, kamil8991 napisał:

Jak dasz w tryb manualny, czyli np. M1 pokazuje. To też powinno stać w miejscu? Nie powinno cofać?

Nie powinno, konwenter powinien byc zapiety i jechac wolno do przodu, a nie powinien sie cofac