Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli ktoś się zastanawia czy warto się przesiąść do serii G to bez zastanowienia! 😉 Siedzę w BMW od ponad 20 lat i tak uniwersalnego i komfortowego modelu nie miałem, a było ich kilka. Jedyne co mi "przeszkadza" to :

-fotele komforty (w e60, f11 były wygodniejsze tzn. miały szersze siedzisko i siedziało się tak jakoś bardziej w fotelu),

-tylna klapa która przy zamykaniu napier... zamiast kulturalnie się zamykać z cichym i miękkim domykaniem.

-brak możliwości trwałego chiptuningu (poza opcją z FEMTO)

To na tyle 🙂 

IMG_6883.jpeg

IMG_6884.jpeg

IMG_6885.jpeg

IMG_6886.jpeg

• Super 1

Opublikowano

A masz jakieś zdjęcie z wnętrza?

Opublikowano
15 godzin temu, devil_ndg napisał(a):

Jeśli ktoś się zastanawia czy warto się przesiąść do serii G to bez zastanowienia! 😉 Siedzę w BMW od ponad 20 lat i tak uniwersalnego i komfortowego modelu nie miałem, a było ich kilka. Jedyne co mi "przeszkadza" to :

-fotele komforty (w e60, f11 były wygodniejsze tzn. miały szersze siedzisko i siedziało się tak jakoś bardziej w fotelu),

-tylna klapa która przy zamykaniu napier... zamiast kulturalnie się zamykać z cichym i miękkim domykaniem.

-brak możliwości trwałego chiptuningu (poza opcją z FEMTO)

To na tyle 🙂 

Cieszymy sie ze auto ci sie podoba, jednak po moich 20 latach jazdy w BMW wymienilem na W213 i nie zaluje.

Luksus i komfort jazdy duzo lepszy niz seria G ( a przejezdzilem ich kilka). 

Tak wiec kazdy ma inny gust.

ad1 -> zgadzam sie

ad2 -> no tutaj to polecieli, niestety powinno to byc bardziej dopracowane jak na auta z klasy premium

ad3 -> wszystkie modele wyprodukowane do 06/2020 umozliwiaja normalny chiptuning, dopiero auta ze sterownikami od 07/2020 jak wspomniales; jedynym rozwiazaniem to FemTo

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://ecufilesperformance.nl

Opublikowano

Środek standard-czarna skóra i czarne fortepianino, czarna podsufitka. Może nie jest jakoś kolorowo i "ciepło" ale jest pragmatycznie. Trochę pomodzone na tyle na ile pozwalają programy, ekologiczne "pomocniki" typu start-stop, żeglowanie, itd powyłączane, jest prawie idealnie ;). Auto 80% lata trasa- spalanie przy takiej jeździe obwodnicą trójmiasta czyli raz 80, a raz 160, ale przeważnie 120-140 to 6.5litra. rekord z zeszłorocznych wakacji po europie 4200km- 6.1 na 100km. Ten motor to bajka. f10 była ekonomiczna, ale ten przebija wszystko.

IMG20250203211346.jpg

IMG20250203211354.jpg

IMG20250203211422.jpg

• Super 1
Opublikowano

Do moderatora- o gustach się nie dyskutuje 😉 poza tym wiadomo, że mercedes jest dla ludzi którzy cenią sobie komfort. Ja jestem jeszcze na etapie , że cenię sobie również frajdę z jazdy i póki co to w jaki sposób to kombi to robi za każdym razem powoduje uśmiech. Tak jak pisałem wyżej- w poprzedniej f10 miałem zwykły zawias czyli miekki, trochę bujało na zakrętach, było trochę jak w mercedesie-wygodnie, ale jakoś tak trochę gumowo. koła 19 i runflaty nie pomagały. Tu są 20 też na runflacie, zawias m pakiet, dynamic drive i komfort jest o poziom wyżej niż w f10 a cała buda jest sztywniejsza-nie wiem jak to zrobili, ale efekt jest "wow"-coś w rodzaju e61 z DD i komfortem mercedesa 😉

p.s panie moderatorze-kiedy aktywuje się opcja dodania ogłoszenia w dziale sprzedaży części? u mnie się nie podświetla a mam zaciski m pakietowe seria G do oddania prawie za darmo

• Administrator
Opublikowano

@devil_ndg po awansie z rangi "swiezak" do rangi "uzytkownik", dzieje się to automatycznie jeśli jesteś aktywnym uzytkownikiem.

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano

Dzięki za szybką odpowiedź.