Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Problem z Nivo, błąd czujnika.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Komputer pokazuje błąd prawego czujnika Nivo. Wizualnie lekko widać, że prawa strona jest niżej. Auto po każdym odpaleniu silnika, podnosi prawa stronę a po wyłączeniu słychać jak prawa strona się lekko opuszcza. Na wyłączonym silniku jak siądę do bagażnika prawa strona podnosi się. 

Wymieniłem kilka czujników, nowe, używane o innych numerach i takim samym.problem jest taki sam. 

Po wrzuceniu zamiennika dodatkowo wyskakiwał błąd od poziomowania na blacie. 

• 3 tygodnie później...

Opublikowano

Siemasz, jak z tym problemem ? Udało się uporać? Mam też problem z prawą stroną, dodatkowo był błąd odnosnie za wolnego podnoszenia zawieszenia, kompresor został wyczyszczony i wsypany nowy pochłaniacz wilgoci, przeczyszczony wężyk i nowy filterek od zaciągania powietrza, kompresor zaczął chodzić od razu inaczej, dużo lepiej. Po skasowaniu błędów przez 2-3 dni nie wracały po czym wróciły i auto nie chciało wstać po spuszczeniu powietrza z układu😅 pobujałem autem czujniki zatrybiły i auto wstało ale prawa strona non stop pompuje później upuszcza i błąd ponownie.. zamówiłem używane org czujniki prawy tył i też prawy przód bo też raz pokazał się błąd tego czujnika, dziś lub jutro będą wymienione. Mam nadzieje że to sprawę załatwi aczkolwiek Twój post nienapawa optymizmem 😅

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Problem nie rozwiązany 

• Administrator
Opublikowano

Prawdopodobnie problemem jest uszkodzony czujnik poziomowania (sensor levelingu) lub uszkodzony przewód elektryczny prowadzący do czujnika.

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl