Skocz do zawartości

• Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Proszę o analizę błedów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie, pewnie zaraz mi się zbierze ale co tam. Pomału zapoznaję się z ISTA i dziś oczytałem sporo błędów, głownie co udało mi się znaleźć to błędy związane z niskim napięciem akumulatora. Po wykasowaniu zostały trzy:

030095 stertownik szyby nie odpowiada

244800 ograniczony czas działania filtra

8011B9 siłownik sterowania zwarcie do masy

W internecie szukając informacji znalazłem głownie ten dotyczący DPF i jak wszystko ok to nim się nie przejmować, dodam że zrobiłem już ok 1000 km nie zauważyłem aby filtr się wypalał. Czy jest możliwość podejrzenia ciśnień i jego prawy w ISTA?

Co do pozostałych błędów mało informacji a do tego sprzeczne więc nie wiem od czego w ogóle zacząć..

Pozdrawiam.

Opublikowano

Co do DPFa to bardzo polecam apkę jednego z administratorów, nazywa się bimmer-tool i jest dostępna w sklepie play za rozsądną cenę. Wszystko nim przejrzysz i nawet wypalisz na siłę 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Sterownik szyby nie odpowiada -> trzeba sprawdzic polaczenia/wtyczki/przewody

Silownik sterownika -> zwarcie.... nie trzeba tlumaczyc

Zywotnosc filtra -> funkcje serwisowe -> naped -> dde -> wymiana filtra dpf

Odnosnie live data

Na drzewku sterownikow zaznacz DDE, na dole kliknij Wywolaj funcje -> w tabeli bedziesz mial informacje

• Lubię to! 1

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://app.tune-x.com/panel/login

Opublikowano

A czy te błędy oprócz 24480 mogą mieć coś wspólnego z bezpiecznikami? Dziś zauważyłem że nie działa mi klimatyzacja, brak zasilania w gniazdach zapalniczek z przodu i z tyłu (jest w podłokietniku) dodam że innych błędów oprócz wymienionych nie odczytałem. Szyba pasażera działa jak i wszystkie działają prawidłowo.

Opublikowano

Jezeli nie sprawdziles bezpiecznikow to polecam to zrobic.

Co prawda w F10 dostep do tych pod schowkiem to katorga, i najlepiej zrzucac schowek pasazera, ale wszystko da sie zrobic

• Lubię to! 1

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://app.tune-x.com/panel/login