Skocz do zawartości

• Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

FOTELE SPORRTY UK JAK PRZERBOIC NA EU E60 E61

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam jestem tutaj nowy przymierzam się do zmiany foteli w bmw e61  z zwykłych welurowych pół elektryczne europa  na sporty z pamiecią full elektryczne UK  kupione za bagatela 300zł w bdb stanie   teraz oto moje pytanie brzmi. Co trzeba w takowych fotelach zrobić by tylko działały ustawienie oparcia  ustawienie odleglosci (przód tył )  oraz działały pod nóżki  Pamieć fotela nie jest mi potrzebna 

na 100% wiem ze muszę przezbroić matę zajętości pasażera by nie wyrzucało błędów 

oraz przezbroić szyny z swoich fotele do tych sportów 

lecz moje pytanie brzmi jak podłączyć kostki piny by tylko działała elektryka fotela 

z góry dzięki  i czekam na wypowiedzi pozdrawiam serdecznie forum 

Edytowane przez szajba1615
  • szajba1615 zmienił(a) tytuł na FOTELE SPORRTY UK JAK PRZERBOIC NA EU E60 E61

Opublikowano

Nie wiem jak wygląda to w E60, ale robiłem to w E91

- przełożenie maty pasażera

- przełożenie napinaczy pasów ze swoich foteli (uk mają odwrotnie kodowanie)

- dołożenie wiązki - do fotela kierowcy 2x przewód z linii can, zasilanie + masa i działa

- do fotela pasażera zasilanie + masa + kabel sterujący grzaniem + kodowanie

szyn nie musiałem wymieniać, w e60 różnią się?

pokaż zdjęcie kostek to może będę w stanie bardziej doradzić

Opublikowano
5 godzin temu, Barto125 napisał(a):

Nie wiem jak wygląda to w E60, ale robiłem to w E91

- przełożenie maty pasażera

- przełożenie napinaczy pasów ze swoich foteli (uk mają odwrotnie kodowanie)

- dołożenie wiązki - do fotela kierowcy 2x przewód z linii can, zasilanie + masa i działa

- do fotela pasażera zasilanie + masa + kabel sterujący grzaniem + kodowanie

szyn nie musiałem wymieniać, w e60 różnią się?

pokaż zdjęcie kostek to może będę w stanie bardziej doradzić

w sobote po nie jade wiec podesle fotki jak najbardziej w sobote grzania fotela nie mam i nie chce dokladac chce tylko by dzialaly oparcie oraz mozna bylo w pelni je regulowac elektrycznie mam polifta z 2007 roku i z polifta też sa fotele 

Opublikowano

Z pamięcią te fotele co kupujesz?

Opublikowano
3 godziny temu, Barto125 napisał(a):

Z pamięcią te fotele co kupujesz?

dosłownie tak z pamiecią lecz pamieć ma tylko fotel pasażera z racji tego że to uk  i od razu zaznacze pamieć nie jest mi wgl do niczego potrzebna bo nie bede tego urzywał chciał bym tylko żeby te fotele działały i tyle 

Opublikowano

No to na 99% do fotela pasażera zasilanie + can (bo inaczej silniki działają tylko 15 sekund)

Do kierowcy wystarczy zasilanie