Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Problem z NIVO i światłami mijania E61 535d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko,
z zawieszeniem problem typu prawy tył, komputerowo zawieszenie pompuje się i stoi pięknie z dwóch stron. Podczas jazdy kompresor dobija a prawy tył opada, na parkingu dobije i znów stoi ładnie.
Na kompie błędy 5F9A (Bląd czasu regulacji podnoszenia) i 5F99 (Bląd czasu regulacji podnoszenia tyłu z prawej strony. Czy chodzi tylko o walnięty czujnik poziomowania tył prawa strona ? 
Kolejny temat w jednym, światła miojania tragedia, ledwo widać drogę, na kompie błędy z LM 9CBC LM : Zwarcie w obwodzie prądowym lampy i 931D LM: Oświetlenie tablicy rejestracyjnej uszkodzone (świeci tylko jedna żarówka w klapie). Z kompa też wyszedł uszkodzony czujnik poziomowania lewy przód, myślicie że problem świateł też będzie po stronie czujnika, w sensie że przez uszkodzony czujnik światła biją w ziemie i gówno widać ? Dodam że lewy ksenon czasami mruga i też zastanwiam się po prostu czy nie jest to wina już wypalonych ksenonów ale barwa jest biała nie wpada mi to w róż... Miał ktoś podobne problemy ? 

Opublikowano

Wymien czujniki poziomowania, zrob adaptacje, problem ze swiatlami powinien sie rozwiazac.

Jezeli nie, oblicz plan dzialania w Ista i postepuj krok po kroku

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://ecufilesperformance.nl

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siema, wymienione 2 czujniki poziomowania (prawy tył i prawy przód), na tylnym czujniku wymienione również ramie na nowe ori bo stare było aż zgięte. W kompresorze wywalone błotko, wrzuciliśmy nową wsypkę z pochłaniacza wilgoci, nowy filterek od zassysania powietrza. Zrobiona kalibracja zawieszenia poprzez interfejs SMW. Raz pięknie stoi a raz prawy tył opada tak że opone rżnie.. Dziś po południu wychodzę do auta i zastałem ją w takim stanie jak na zdj. Poduszka trzyma, w sumie gdyby nie trzymała auto by nie wstało.. Wieczorem przestawiałem auto i wstało i stoi pięknie i zero błędów... Pomoże ktoś ? Bardzo Was proszę bo ja już kurw.. nie mam cierpliwosci, do tego czasu bo na swięta mam jechać w trasę 1000km. Jak auto bedzie nie sprawne żona pewnie każe mi sprzedać 😂😛

20230312_161959.heic 20230312_162008.heic