Skocz do zawartości

• Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Skąd taki odczyt? Jaki to czujnik?

Na liczniku temperatura zewnętrzna -10 pokazuje

Screenshot_2025-03-18-04-05-29-24_3f0de1cd7ec17a41d4dc4c60cf157b75~2.jpg

Opublikowano

Wymień czujnik temperatury zewnętrznej z przodu pod zderzakiem.

Zamiennika nie kupuj bo one po podłączeniu często od razu nie działają poprawnie.

Opublikowano
12 godzin temu, pioteror13 napisał(a):

Wymień czujnik temperatury zewnętrznej z przodu pod zderzakiem.

Zamiennika nie kupuj bo one po podłączeniu często od razu nie działają poprawnie.

i ten sam czujnik pokazuje dwa różne pomiary? czy ten pomiar tempera inny czujnik?

Opublikowano
7 godzin temu, M4tik napisał(a):

i ten sam czujnik pokazuje dwa różne pomiary? czy ten pomiar tempera inny czujnik?

Nie rozumiem twojej wypowiedzi jakie dwa ,czujnik temperatury otoczenia jest jeden ,czujnik widać w lewym wlocie ,często lepiej i szybciej zdjąć zderzak ,ale różne nie to robią ,da się i bez ściągania. 

Czujnik wchodzi do modułu jbbe na pin 4 i 19 ,ten moduł za schowkiem pasażera.

Ja miałem raz taki przypadek że w jednym z aut że pokazywał dziwne wartości nagle ,zrobiłem aktualizację całego auta za pomocą ista P i patrzę a tu wszystko po aktualizacji wróciło do normy.

Miałem przypadek właśnie że szwankował moduł jbbe ,czujnik temperatury zewnętrznej był ok. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 19.03.2025 o 07:27, pioteror13 napisał(a):

Nie rozumiem twojej wypowiedzi jakie dwa ,czujnik temperatury otoczenia jest jeden ,czujnik widać w lewym wlocie ,często lepiej i szybciej zdjąć zderzak ,ale różne nie to robią ,da się i bez ściągania. 

Czujnik wchodzi do modułu jbbe na pin 4 i 19 ,ten moduł za schowkiem pasażera.

Ja miałem raz taki przypadek że w jednym z aut że pokazywał dziwne wartości nagle ,zrobiłem aktualizację całego auta za pomocą ista P i patrzę a tu wszystko po aktualizacji wróciło do normy.

Miałem przypadek właśnie że szwankował moduł jbbe ,czujnik temperatury zewnętrznej był ok. 

Chodzi mi o to że jeżeli jest jeden czujnik, który pokazuje prawidłową temperaturę wyświetlana na liczniku bo tam wartość jest prawidłowa i załóżmy wynosi +11stopni to skąd ten pomiar w aplikacji bimmertool w tym samym czasie wynosi -11,5? 

Opublikowano

A ok , bimmertool nie jest bez wad ,zdarza się że pokazuje wartości z kosmosu ,tak samo jest jak robi się nim adaptacje i potrafi dopiero za którymś razem zrobić adaptację bądź wywalić błędy po adaptacji