Skocz do zawartości

• Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

[E90] Temperatura wyjściowa chłodnicy N46B20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jaka powinna być prawidłowa temperatura wyjściowa chłodnicy? Nie widziałem jeszcze więcej niż 20-25C
Temperatura oleju normalnie dobija do: 105-110C
Auto pracuje normalnie, pytam z ciekawości po prostu.

Opublikowano

Ja po odpaleniu przy obecnych temperaturach mam 5stopni. Po przejechaniu drogi do pracy (20km) temperatura jest max 20stopni dopiero jak zgasze samochód olej płyn wzrasta do max 110 po czym zaczyna spadać a na wyjściu chłodnicy znowu rośnie,dochodzi mi do około 50 stopni 

Opublikowano

Ostatnio tak z ciekawości podłączyłem bimmmera i akurat to mi się rzuciło w oczy, że powinno być dużo więcej.
Dziś sprawdzałem od zimnego i leci normalnie w górę, a tak zawsze sprawdzałem po jeździe chyba, że bimmer źle coś odczytywał.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie w N43B30 trochę ponad 100 stopniIMG_3131.thumb.jpeg.ba5fe50491ffa5599861470618099574.jpeg

BMW 520iA E34 M50B20TU 1994  5HP-18
BMW 318I    E91  N43B20A   2007  GS6-17BG