Skocz do zawartości

• Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie jestem tu nowy ale pomóżcie są wibracje samochodu ale czuć ewidentnie że to jest tył wymienione gumy razem z podwieszką nawale płosie i piasty nowe, kolega ma taką samą oni miał żadnych wibracji pożyczyłem od niego koła i objawy nadal są kupiłem już drugi komplet felg nadal jest to samo pomóżcie chłopaki

Opublikowano

Jakoś nie po polsku napisane 🤣,ale rozumiem że chodzi tobie o to że podpora wymieniona i łączniki elastyczne wału i piasty nowe. 

Masz napęd xdrive ? 

Podejrzewam że krzyżak na wale ma luz ,tuleje dyfra lub problem leży w samym dyfrze.

Cały czas masz te drgania ,czy tylko przy przyspieszaniu ?

Opublikowano

Nie mam xdrive przy przyspieszeniu delikatnie może czuć,ale nawet jak jadę dajmy na to 140 puszczę gaz z górki  tez czuć jest coś takiego że czuć wibracje mijają na 100m 8 znów się nasilają nie zależnie od prędkości, zainwestuje jeszcze w półosie ostatni raz 😅😅 . Mówisz że może to być dyfer?

Opublikowano

Dyfer ,ale może być też skrzynia ,jak się rozpędzisz szybko to zrzuć na neutral ,8hp też daje takie objawy.

Wymieniany był chociaż olej w skrzyni kiedyś ?