Skocz do zawartości

• Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

N46 - Błąd 2A69 , 2A71 , 2A6B

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w tytule występują u mnie 3 błędy (2A69 , 2A71 , 2A6B) po wymianie silniczka chyba zniknął tylko jeden błąd, adaptacji nie da się wykonać gdyż po chwili ją przerywa ze względu na za długi czas oczekiwania i wyskakuje jakiś problem z napięciem. Samochód cały czas jest w trybie awaryjnym ;-; . Jakieś sugestie ?  

Opublikowano

Na sam początek , silniczek zamiennik? 

Jeśli tak to nie będzie to działało i dalszej części nie masz już co czytać bo problem leży w zamienniku.

Pewnie rozrząd wyciągnięty jest  jak nie da się zrobić adaptacji ,do sprawdzenia też koła vanos 

Jak wymieniałeś silniczek valvetronica to dobrze patrzyłeś na mimośród? Bo może zęby się wyszczerbiły i silniczek przeskakuje. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

No zamiennik, a tak z ciekawości z jakiej racji zamiennik nie będzie niby działał ? I jaki bylvy sens jego sprzedazy i produkcji

Opublikowano

Kolega ma racje, te zamienniki silniczka valvetronic o "dupe potłuc", jak działa to tylko przez chwilę, też kiedyś przerabiałem ten temat, potem kupiłem używkę za marne pieniądze i przejeździłem z 30tys.km bez problemu(widadomo używany tez loteria) potem auto sprzedałem. Ale na używanym adaptacja od razu przeszła pomyślnie. Wiadomo błędy nie muszą być od samego silniczka może być rozrząd vanosy. Ale jak silniczek to polecam oem

• Super 1
Opublikowano

Zamiennik jest po to żebyś dwa razy kupił ,to tak jakbyś kupował samochód okazję 😂 

To jest elektronika i to coraz bardziej zaawansowana więc i ECU będzie źle odczytywał nastawy.

Wymień na orginał lub kup używkę po prostu ,ale one długo nie żyją więc nie wiem czy będzie sens brać używkę.

Opublikowano

Raczej tak czy inaczej potrzebowalem czegos na szybko ;d

A druga sprawa wiem że coraz bardziej jest zaawansowana elektronika, a pytam się gdyż pierwszy raz mam doczynienia z systemem valvetronic xD 

Opublikowano

Następnym razem edytuj post, a nie jeden pod drugim.
Oryginał jest zawsze lepszy od zamiennika i masz pewność, że będzie działał, a zamiennik to loteria.. nie tylko w BMW, a również w innych markach i różnych częściach -> głównie czujniki..
UE powinno się wziąć za producentów zamienników i zakazać sprzedaży tych które nie działają prawidłowo bo jest tego duużo.

• Lubię to! 1
  • DracoBlue zmienił(a) tytuł na N46 - Błąd 2A69 , 2A71 , 2A6B