Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

BimmerTech - Forum BMW

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Logowanie odbywa się przy użyciu adresu e-mail, nie nazwy użytkownika.

Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

N46 - Błąd 2A69 , 2A71 , 2A6B

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w tytule występują u mnie 3 błędy (2A69 , 2A71 , 2A6B) po wymianie silniczka chyba zniknął tylko jeden błąd, adaptacji nie da się wykonać gdyż po chwili ją przerywa ze względu na za długi czas oczekiwania i wyskakuje jakiś problem z napięciem. Samochód cały czas jest w trybie awaryjnym ;-; . Jakieś sugestie ?  

Opublikowano

Na sam początek , silniczek zamiennik? 

Jeśli tak to nie będzie to działało i dalszej części nie masz już co czytać bo problem leży w zamienniku.

Pewnie rozrząd wyciągnięty jest  jak nie da się zrobić adaptacji ,do sprawdzenia też koła vanos 

Jak wymieniałeś silniczek valvetronica to dobrze patrzyłeś na mimośród? Bo może zęby się wyszczerbiły i silniczek przeskakuje. 

Opublikowano
  • Autor

No zamiennik, a tak z ciekawości z jakiej racji zamiennik nie będzie niby działał ? I jaki bylvy sens jego sprzedazy i produkcji

Opublikowano

Kolega ma racje, te zamienniki silniczka valvetronic o "dupe potłuc", jak działa to tylko przez chwilę, też kiedyś przerabiałem ten temat, potem kupiłem używkę za marne pieniądze i przejeździłem z 30tys.km bez problemu(widadomo używany tez loteria) potem auto sprzedałem. Ale na używanym adaptacja od razu przeszła pomyślnie. Wiadomo błędy nie muszą być od samego silniczka może być rozrząd vanosy. Ale jak silniczek to polecam oem

Opublikowano

Zamiennik jest po to żebyś dwa razy kupił ,to tak jakbyś kupował samochód okazję 😂 

To jest elektronika i to coraz bardziej zaawansowana więc i ECU będzie źle odczytywał nastawy.

Wymień na orginał lub kup używkę po prostu ,ale one długo nie żyją więc nie wiem czy będzie sens brać używkę.

Opublikowano
  • Autor

Raczej tak czy inaczej potrzebowalem czegos na szybko ;d

A druga sprawa wiem że coraz bardziej jest zaawansowana elektronika, a pytam się gdyż pierwszy raz mam doczynienia z systemem valvetronic xD 

Opublikowano

Następnym razem edytuj post, a nie jeden pod drugim.
Oryginał jest zawsze lepszy od zamiennika i masz pewność, że będzie działał, a zamiennik to loteria.. nie tylko w BMW, a również w innych markach i różnych częściach -> głównie czujniki..
UE powinno się wziąć za producentów zamienników i zakazać sprzedaży tych które nie działają prawidłowo bo jest tego duużo.

• DracoBlue zmienił(a) tytuł na N46 - Błąd 2A69 , 2A71 , 2A6B
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Też zakupiłem zamiennik, ale jestem przed wymianą. Czy naprawdę nie ma szans na to, że zamiennik będzie działał?

Opublikowano
52 minuty temu, ZoltanZdrawkowski napisał(a):

Też zakupiłem zamiennik, ale jestem przed wymianą. Czy naprawdę nie ma szans na to, że zamiennik będzie działał?

Zamiennik się nie nadaje ,nie będzie działał prawidłowo lub będzie działał ale przez chwilę różnie z nimi bywa.