Skocz do zawartości

• Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Kod lakieru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałem kupic te "ala lakiery" do zaprawek bo mam parę odprysków na masce i orientowałem sie odnośnie kodu lakieru na tabliczce mam napisane 475/9 a wszędzie sprzedają 475 czy to ten sam odcień tego lakieru czy bedzie sie znacznie różnić. Szukałem na to odpowiedzi ale nigdzie nie jest konkretnie napisane czy to ten sam odcień. Pozdrawiam 

Bylo E36 320i Coupe

Polish_20240920_133428657_Easy-Resize.com.jpg

Jest E92 330i

IMG_20220327_143500.jpg

Opublikowano

podaj vin auta to zobaczymy czy w katalogu jest konkretny part number dla lakieru.

albo sam sprawdz na www.realoem.com

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://app.tune-x.com/panel/login

Opublikowano

WBAWB51000PU96504 ja tam nie moge nic znaleźć 😅

Bylo E36 320i Coupe

Jest E92 330i

IMG_20220327_143500.jpg

Opublikowano

lakier w sztyfcie:   51910302045

lakier w sprayu:   51915A556E2

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://app.tune-x.com/panel/login

Opublikowano

Dzięki bardzo, ten wlasnie patrzyłem ale nie byłem pewny czy napewno ten czy są jeszcze jakies odcienie skoro jest 475/9

Bylo E36 320i Coupe

Jest E92 330i

IMG_20220327_143500.jpg

Opublikowano

Powiem tak te zaprawki to i tak będą się różnić ,aby była mniej widoczna różnica bo zawsze są ciemniejsze wiadomo lata więc lakier się "wypala" 

W miejsce zaprawki nałóż jako pierwszą warstwę biały podkład to rozjaśni kolor i potem jak już zrobisz to przepoleruj to miejsce twardym padem i grubościerną pastą ,potem wykończ cały element pastą o najmniejszej gradacji i różnica jest praktycznie niezauważalna

• Lubię to! 1
Opublikowano
2 minuty temu, pioteror13 napisał(a):

Powiem tak te zaprawki to i tak będą się różnić ,aby była mniej widoczna różnica bo zawsze są ciemniejsze wiadomo lata więc lakier się "wypala" 

W miejsce zaprawki nałóż jako pierwszą warstwę biały podkład to rozjaśni kolor i potem jak już zrobisz to przepoleruj to miejsce twardym padem i grubościerną pastą ,potem wykończ cały element pastą o najmniejszej gradacji i różnica jest praktycznie niezauważalna

Piotrek jak zawsze służy dobrą radą 😉 dzięki wielkie, planuje położyć folię ppf na zderzak i maskę a żeby to zrobić muszę maskę troche doprowadzić do w miarę dobrego stanu lakieru bez tych kraterów od kamieni a zderzak wlatuje nowy po tym spotkaniu z krawężnikiem wiec skoro będzie igła to trzeba zabezpieczyć na dłużej. 

Bylo E36 320i Coupe

Jest E92 330i

IMG_20220327_143500.jpg

Opublikowano

Po ukośniku jest odcień. Lakiernik jak dobiera kolor przez program to ma do wyboru np: 2 opcje 
Jaśniejsza albo ciemniejsza, ale nie ma podanego tego po ukośniku i trzeba mieszać dwa razy chyba, że wstrzelisz się od razu w ten dobry.
U mnie jest np: A41/3 i jaśniejsza wersja nie pasowała, dopiero ta druga siadła idealnie.