Skocz do zawartości

• Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Gorący wąż od nagrzewnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
E91 n53b30a

Mam problem, gdyż wąż który jest na zdjęciu idzie on do nagrzewnicy. I robi się gorący nawet gdy ustawie klimatyzację na max zimna a na dworze jest ciepło. 
Co za tym idzie nagrzewa się obudowa przy nogach i mega grzeje w nogi. 

Z wylotów leci zimne powietrze, tylko zauważyłem przy tych bocznych z przodu gdzie nie ma regulacji kratki, tam jest cieplejsze niż w pozostałych. Robiłem przez komputer adaptacje klap i nic nie pomogło.

Zimą po godzinnej trasie nie było można usiedziec tak paliło w nogi od tego plastiku.

Nie wiem czy wąż jest inaczej założony.

20250322_120819.jpg

20250322_120811.jpg

Opublikowano

Sprawdź elektrozawór od nagrzewnicy. Może jest uszkodzony i jest cały czas otwarty

• Lubię to! 1
Opublikowano

Tylko ten elektrozawor jest gdzieś na wężu. Bo według vin wąż idzie bezpośrednio od silnika do nagrzewnicy 

Screenshot_20250422_153904_Brave.jpg

Opublikowano

Może jeszcze te klapy fizycznie obadać czy czasami nie jest zablokowane? Bo ta adaptacja nie do końca Ci gwarantuje że któraś nie jest uszkodzona/zablokowana.

• Lubię to! 1
Opublikowano
27 minut temu, Emero95 napisał(a):

Może jeszcze te klapy fizycznie obadać czy czasami nie jest zablokowane? Bo ta adaptacja nie do końca Ci gwarantuje że któraś nie jest uszkodzona/zablokowana.

Okej sprawdze. Ja mam wrażenie jak robiłem adaptacje to tak jakby np nie dawało powietrza na 100% na którąś z stron. Jakby to powinno być bardziej odczuwalne że zmiany nawiewów. I też sprawdzę czy te dwa węże są takiej samej temperatury, czy nagrzewnica ma dobry przepływ 

• Lubię to! 1