Skocz do zawartości

• Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Przerywające ksenony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z przerywającymi co jakiś czas światłami. Światło zgaśnie na mniej niż sekundę i zapala się ponownie. Dzieje się to losowo, raz lampa lewa raz prawa. Potrafi tak przerywać co 5min a czasem co 10min. Wymiana żarników nie pomogła. Zamieniałem też przetworniczki z sprawnego innego auta i dalej to samo. Błędów na desce ani w impie nie ma z tym związanych

Opublikowano

Sprawdź wtyczki, przeczyść przy okazji kostki przy oględzinach jakimś preparatem do czyszczenia styków ( przy e46 ma prawo coś nie stykać). Spojrzałbym też na sam włącznik świateł, ewentualnie jakiś moduł świateł jeśli posiadasz. 

Opublikowano

Przy wymianie przetwornic zwracałem właśnie uwagę na wtyczki, wyglądają bardzo ładnie. Zakupię preparat do czyszczenie styków i zastosuję.

Opublikowano

Skoro nie widać śladów korozji itp. to raczej będą ok. Chociaż jak już coś odłączać po dłuższym czasie to lepiej profilaktycznie mieć w garażu i użyć przy okazji. Napięcie na AKU sprawdzałeś czy wszystko poprawne?

• Administrator
Opublikowano

Spróbuj podmienić moduł świateł i sprawdzić czy problem ustąpi

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano

Akumulator jest ok, ma max rok, alternator był regenerowany z 3 lata temu.

Opublikowano

Sprawdź napięcie na wyjściu z alternatora ,może regulator bije ponad 15v i dlatego co chwilę wyłącza przetwornicę.

• Lubię to! 1
Opublikowano

W weekend udało mi się rozwiązać problem. Okazało się, że pin masowy w tylnej lampie jest upalony, raz stykało raz nie. Nie wiem dlaczego ale to miało wpływ na ksenony, być może chodzi o wspólną masę i zmienny pobór prądu. Usterka naprawiona i ani razu nie doświadczyłem już przerywania ksenonu.