Skocz do zawartości

• Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

BMW E65 3.0D 218km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z moją M57N . Padła mi pompa paliwa niskiego ciśnienia więc ją wymieniłem , auto stało z 2 miesiące i po podłączeniu OBD mam stałe błędy.

Zdj w załączniku może ktoś ma pomysł 

Screenshot_2025-04-26-17-16-31-533_pl.pw.btool.lite.jpg

Opublikowano

dodam że zanim pompa padła to nie miałem błędów. A cała wszystko wyszło tak że odpaliłem auto pochodziło z pół minuty i zgasła .

Nowa pompa w baku jest .

Pompa wysokiego ciśnienia paliwa jest w pełni sprawna była zdjęta i na serwisie . 

Wtryski szczelne a maksymalne ciśnienie wstępne mam 60-70 Bar a do rozruchu potrzebuje minimum 180bar i powinna odpalić tak dowiezualem się przy serwisie pompy a komputer zapotrzebowanie do odpalenia wskazuje około 300bar.

Opublikowano

Tu są błędy od turbiny, przepływki, maf sensora i zaworu ciśnienia paliwa, więc ogólnie nie szukałbym przy pompie jeśli działa, tylko bardziej przy głównej wiązce. Moze problem z masa lub DDE, bo to nie ma innego punktu wspólnego według mnie. Stal trochę, więc to bardzo możliwe 

Opublikowano

Zobacz na iście przy odpalaniu jakie ciśnienie ,jak za niskie to albo zawór regulacji ciśnienia do czyszczenia z opiłków i ewentualna wymiana albo pompa wysokiego ciśnienia nie nabija ciśnienia więc uszkodzona innego wytłumaczenia nie nie ma 

Opublikowano

Zawór czysty dziś go myłem. Mam numery zaworu będę kombinował by drugi podłączyć.

Synchronizacja w kompie jest zrobiona i nawet imo jest sprawdzone bo co jakiś czas potrafiła mieć nieaktywny błąd w imo ale jest na nowo skalibrowane czy cos takiego dziś gościu z kompem u mnie był i sprawdzał imo i coś tam grzebał przy tym . A dalej max 60bar na listwie. Jutro jeszcze będę grzebał przy masie ale dokładałem swoją masę i też nic 

23 godziny temu, pioteror13 napisał(a):

Zobacz na iście przy odpalaniu jakie ciśnienie ,jak za niskie to albo zawór regulacji ciśnienia do czyszczenia z opiłków i ewentualna wymiana albo pompa wysokiego ciśnienia nie nabija ciśnienia więc uszkodzona innego wytłumaczenia nie nie ma 

Pompa na stole na pompie 3,5bara miała od razu 1k ciśnienia 

Opublikowano

Wymień w takim razie ten zawór na listwie ,one potrafią paść i często nie puszcza wtedy odpowiedniego ciśnienia na listwę.

• Lubię to! 1