Skocz do zawartości

• Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Live log f30 328i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ponownie,

Postanowiłem wrzucić logi z jazdy z silnika n20 - może ktoś zawuaży jakiś problem przy przyspieszaniu przy jakiejkolwiek z wartości. Na vanosach teraz widać jak pracują podczas jazdy.

Ciśnienie doładowania itp. Generalnie jak wcześniej, auto słabe z dołu, chyba że to normalne, że nie ma mocy przy niższych obrotach i zmapować, żeby wzmocnić dół? Jak ktoś się zna to chętnie posłucham czy ktoś coś może wyłapał nieprawidłowego. Auto jest po wymianie rozrządu, wtrysków i regeneracji turbo ( czy wszystko poszło ok, pojęcia nie mam ) . Na końcu drugiego filmu widać jeszcze przez chwilkę tylko inne wartości,bo coś źle mi nagrało. Dzięki.

• Administrator
Opublikowano

Najlepiej jakbyś zrobił logi dynamiczne zadane i oczekiwane, wtedy zauważysz co niedomaga 

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano (edytowane)

Właśnie problem w tym, że nie pokazuje mi targetu. Szukałem w ista i totalnie znaleźć nie mogłem (ver 4.39.2)

Edytowane przez Emero95
Opublikowano

Jak miałeś regenerowane turbo to w ciemno mogę powiedzieć że przyczyną późnego wstawania jest regenerowane turbo ,jednym z rozwiązań będzie chip. 

Ile ja już nad tymi "regeneracjami " straciłem czasu😄

Opublikowano

No to jest całkiem możliwe, już mnie to irytuje, że jak chce jechać spokojnie, to mocy nie ma i muszę redukować co chwilę automat poprzez przyspieszenie. Spalanie średnie 14/100 też raczej normalne nie jest 😅