Skocz do zawartości

• Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Zapalająca się inspekcja bmw e91 (CC ID 231, 117, 123, 87)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z modułem FRM prawdopodobnie tylko jest to dziwnie, gdyż na ista są błędy jak na załączonym screenie. I w tym problem a właściwie nie problem, że wszystkie światła działają, więc FRM nie jest walnięty. Na desce rozdzielczej oprócz CC ID 231 są jeszcze CC ID 117, 123 i 87 i mimo, że pali się błąd te światła działają. Resetowałem także zwarcia mimo tego dalej te błędy występują. 

Dodam także, że są dołożone jakieś aftermarketowe lampy ksenon i nie palą się w nich poprawnie ringi, jakby były przepalone. Gdzieś robi się zwarcie? Wie ktoś może za co sie zabrać żeby te błędy zlikwidować?

ccid.thumb.png.f372203b0c585fc729ec0decce96b575.png

Opublikowano

Rozpocznij od zresetowania licznika zwarc w FRM  <- tool32

Rowniez w tool32 mozesz podejrzec ktore zarowki powoduja zwarcie,

Reszta bledow odnosnie swiatel: wystarczy kupic ledy z CanBusem i nie bedzie bledow.

Jezeli nie masz canbusa, wylacz sprawdzanie zarowek w NCS expert

• Lubię to! 1

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://app.tune-x.com/panel/login

Opublikowano (edytowane)

Zresetowałem zwarcia i już żadnych błędów tool32 nie czyta mimo to na desce dalej są błędy 123,117 i 87 ale najbardziej zastanawia mnie dlaczego ringi świecą nie tak jak

powinny. W załączniku zdjęcia.

IMG_1151.thumb.jpeg.05d611eb1b00395e738304f1382b2b64.jpegIMG_1152.thumb.png.9fe3b5870176215ce6d2cc71bacf0133.png

Edytowane przez babajaga