Skocz do zawartości

• Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

ISTA/INPA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Mam taki problem od pewnego czasu, że nie moge się wpiąć w samochód.

Wyrzucam pomysł że mogłoby to być spowodowane winą auta, ponieważ probowalem wpiąć się w kumpla e91 i jest to samo. Brak łączności. Wcześniej bez problemu łączyłem się z autami za pomocą ISTY jak i INPY.

Kabel D-Kan kupiony pierwotnie do Inpy. Kiedys przestała mi działać, sama z siebie również. Przeinstalowalem i było git. Po czasie stwierdziłem że inpa to za mało i ściągnałem jeszcze ISTE. Przeskok kolosalny.

Z racji że dużo naprawam sam, to było to bardzo przydatne narzędzie.

Niestety od pewnego czasu nie czytało samochodu. Postanowiłem więc przeinstalować wszystko co mam na kompie. 

Pierwsze procesy deinstalacji już sprawiły mi problemy, ponieważ nie mogę chyba do konca wyrzucić ISTY, jak INPE mogę odinstalować to ISTY nie. A mianowicie tylko mogę usunąc pliki, co skutkuje tym że nie mam ponownej instalacji ISTY lecz odrazu po kopiowaniu folderu Rheingold do folderu C/: wlącza mi się ista juz nie z komunikatem ze nie moge się poloczyć z autem lecz z "nie udało się ustanowić połączenia z jedną z wymaganych baz danych. proszę skontaktować się z lokalnym oddziałem pomocy technicznej (dss #00046632en)." 

Dlaczego wogole owe programy nagle przestały mi działać. Jest możliwe, że przy łączeniu z siecią (uzywam tego kompa firmowo, jak i prywatnie) zablokowało mi dostępy, bądż pociągneło jakieś aktualki ?

Czy może dlatego że kabel padł (lampka na kablu świeci), a ja dureń pierw zacząłem reinstalki ? 

Zaraz zabieram się za ponowną próbę zainstalowania INPY jak za 1 razem, krok po kroku, potem sprobuje ISTE, czy może mi tu rzucicie jakimś linkiem gdzie pobrać aktualną wersję?

Sugestie i pomoc mile widziana, nie ukrywam temat mnie irytuje od paru dni. 🙂

• 2 tygodnie później...

Opublikowano
1 godzinę temu, mosess napisał(a):

witam

ma ktos link do nowej isty?

chodzi mi o link z poza forum zebym mogł sciagnać

pozdrawiam i dziekuje

oczywiscie, ale od tego jest forum na ktorym jestes.

polityka tutaj jest prosta, dajesz cos od siebie a w zamian otrzymujesz to co Tobie jest potrzebne.

osobom ktore rejestruja sie tylko po to aby pobrac pliki i znikaja dziekujemy; nie na tym polega idea forum.

a swoim postem idealnie pokazujesz po co tutaj jestes.... znaczy sie byles

• Lubię to! 2

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://app.tune-x.com/panel/login