Skocz do zawartości

• Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

BMW E90 N46B20 318i problem ze spalonymi żarówkami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam od jakiegoś czasu wyskakuje mi masa błędów spalonych żarówek kierunki szybka mrugają pomimo iż wszystkie żarówki świeca i nie są spalone. Podmiana żarówek nic nie pomaga Gdzie szukać problemu?

Screenshot_2025-05-13-20-34-41-24_3f0de1cd7ec17a41d4dc4c60cf157b75.thumb.jpg.e165cf905a090806590d766e939b32ed.jpg

Edytowane przez M4tik

Opublikowano

Jak na moje to moduł świateł FRM tam bym szukał. Popatrz sobie na YT masz parę tutoriali jak to naprawic , a cos kojarzę ze tu na forum chyba temat też byl poruszany 

Bylo E36 320i Coupe

Polish_20240920_133428657_Easy-Resize.com.jpg

Jest E92 330i

IMG_20220327_143500.jpg

Opublikowano

Cześć pewnie masz moduł firm 2 a one są wytrzymałe w stosunku do frm 3 więc czy nie zrobiłeś ostatnio jakiegoś spięcia?

Opublikowano

Wszystko zaczęło się po dużych opadach deszczu więc może wtedy gdzieś spięcie się zrobiło 

Opublikowano

odpal tool32, sprawdz i zresetuj liczniki zwarc w module FRM

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://app.tune-x.com/panel/login

Opublikowano
W dniu 19.05.2025 o 14:07, M4tik napisał(a):

Wszystko zaczęło się po dużych opadach deszczu więc może wtedy gdzieś spięcie się zrobiło 

FRM jest na lewym słupku A, jak masz szyberdach to może dostał wody, z powodu niedrożnego odpływu szyberdachu?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 20.05.2025 o 09:04, TuneX_Automotive napisał(a):

odpal tool32, sprawdz i zresetuj liczniki zwarc w module FRM

Zresetowane nadal nic

W dniu 28.05.2025 o 07:44, Cursor napisał(a):

FRM jest na lewym słupku A, jak masz szyberdach to może dostał wody, z powodu niedrożnego odpływu szyberdachu?

Nie mam szyberdachu 

Wymiany żarówki na nowe nic nie pomogły styki przeczyszczenie, wszystkie żarówki świecą normalnie a błędów ciągle ta sama ilość 

Opublikowano

Masz pewnie tak jak pisałem moduł uwalony.