Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Układ chłodzenia brak ogrzewania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Układ chłodzenia Brak ogrzewania nie dogrzewa silnika max 65’ C w trasie tak do 110km/h. Wszystko to po wymianie chłodnicy na nowa firmy Nissen Termostat tez już wymieniłem na nowy

• DracoBlue zmienił(a) tytuł na Układ chłodzenia brak ogrzewania

Opublikowano

Sprawdź czy nie masz więcej termostatów, jeśli skrzynia automat to wymiennik ciepła tam też jest termostat. Dobrze odpowietrzyć cały układ chłodzenia 

Opublikowano

Tak automat.   Wczoraj zrobiłem test płynu na zawartość C O i zabarwil się na zielono Dodam ze  nie syczy z pod korka ja zawsze (zadnej reakcji przy odkręceniu korka wody nie gotuje a wręcz przeciwnie nie dogrzewa silnika max 70 C  ) termostat febi  

Opublikowano

Przy automacie masz wymiennik ciepła, taka „Ala chłodnica” przy wentylatorze, nie wiem czy w benzynie jest podobnie jak w dieslu, jakbyś podał vin to mogę sprawdzić. Co do termostatu, polecam kupować z Aso te zamienniki potrafią być wadliwe. 
Nie ubywa płynu nigdzie? Jak dolałeś tak trzyma stan cały czas? 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Seba Vin AP 93 817  

Opublikowano

Masz wymiennik ciepła i w nim jest termostat, w Aso koszt wymiennika to 1200zł.. ale widziałem, że można to obejść kupując termostat behr th5 80, pasują pod węże i temperaturę otwarcia maja 80 stopni mniej więcej, myśle że temperatura otwarcia jest taka sama w tym wymienniku, bynajmniej w dieslu tak jest. Z tego co dojrzałem to wyglada jakby były dwa takie wymienniki, jeden przy wentylatorze drugi przy silniku. Byś musiał obejrzeć u siebie jak i do czego idą węże dotykać gdzie za którym robi się ciepły wąż wtedy wiadomo który przepuszcza wodę. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Znaczy Jak !?? Wywalić wymiennik  indac ten behr5 80

Opublikowano (edytowane)

Jestem na etapie płukania nagrzewnicy  zobaczymy czy pomoże   Ktoś jak powinna być temperatura robocza  silnika n52 b30 330i 258KM E90

Edytowane przez Zake91330i258KM
Opublikowano

Ten inny termostat dajesz przed wymiennikiem, bo jego nie da się usunąć w nim idzie woda i olej od skrzyni także to niemożliwe. Ale pierw lepiej wyeliminować wszystkie problemy wokół, odpowietrzenie termostaty. 
Temperatura wacha się 95-100+